O ČEM SE MLUVÍ: Proč nemůže mít Most autobusové nádraží v centru? A kde tedy bude?
Staré autobusové nádraží v Mostě. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – V Mostě se v poslední době znovu hovoří o potřebě autobusového nádraží. Staré nefunguje, je ve vlastnictví soukromé firmy, která za něj požaduje stále příliš vysokou částku. Město hledá místo, kde by terminál mohl vyrůst.

Jeden z nápadů, který vzešel mezi Mostečany, by byla výstavba autobusového nádraží v prostoru za poštou v centru Mostu. Takový nápad ale neprojde. Trendem je přesouvání takovéhoto typu dopravy na okraj města kvůli zatěžování životního prostředí i přetěžování dopravy.

„Myslím si, že názory na umístění nádraží do centra města Mostu či zachování stávajícího stavu, nejsou správnou volbou. Ale proč? Abychom nezahustili naše město, především tedy centrum města autobusovou linkovou dopravou, neznečišťovali ovzduší, neničili komunikace a autobusové zastávky. Dle mého názoru do města patří především a pouze jen městská hromadná doprava,“ myslí si náměstek primátora města Mostu Marek Hrvol.

Kde by tedy autobusový terminál mohl vyrůst? „V současné době probíhá výběr zpracovatele studie proveditelnosti k záměru vybudování autobusového nádraží v lokalitě u vlakového nádraží a rovněž současně jednáme se zástupci společnosti BUSCOM, která má ve vlastnictví pozemky v areálu bývalého autobusového nádraží, obě tyto varianty jsou dle mého názoru tím nejvhodnějším řešením pro výstavbu budoucího dopravního terminálu, který by splňoval většinu požadovaných kritérií na obslužnost našeho města,“ odpovídá Marek Hrvol na dotazy lidí.

Další dotazy obyvatel a odpovědi představitelů města si můžete přečíst zde.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru