OBRAZEM: Velký kus prostranství v průmyslové zóně je opět čistý. Lidé věnovali své volno, aby pomohli přírodě
Úklid v okolí závodu Recticel. Foto: Olga Markuzziová
Most

Most - Přes dvacet zaměstnanců firmy RAI Most přišlo ve svém volnu uklidit prostranství před výrobním závodem Recticel v průmyslové zóně Joseph v Havrani. Stalo se tak v rámci celorepublikové akce Ukliďme svět, ukliďme Česko. Akce se zúčastnili dobrovolníci jak z řad operátorů výroby, tak technických a administrativních pracovníků, až po nejvyšší vedení společnosti, a to i spolu se svými rodinami, včetně dětí.

„Tato akce má velký smysl a navíc se ztotožňuje s našimi hodnotami, nejvíce pak s přijímáním vlastnictví a odpovědnosti za dopady naší činnosti. Pokud se rozhlédnu z okna kanceláře nebo i z auta během cesty k firmě, vidím spoustu odpadků v remízcích, na polích a okolí příjezdových cest. I když se jedná v uvozovkách jen o průmyslovou zónu, není to hezký pohled. Jedná se především o obalové materiály, které dost často opustí areál firmy při silných nárazech větru anebo odletí z náklaďáků odvážející odpady k recyklaci,“ uvedl Pavel Krajíček, Lunch Manager firmy RAI Most, který se akce také zúčastnil.

„Miluju život, přírodu a pořádek. Tato akce mi umožňuje sejít se s lidmi, kteří jsou na tom podobně a alespoň málem přispět k tomu, aby nám zde všem bylo lépe,“ zdůvodnil svoji účast dobrovolník Čestmír Kozák.

Lidé se sešli v 9 hodin ráno. Nejdříve každý z nich obdržel bezpečnostní vestu, tři kusy pytlů na odpad, který díky tomu hned mohli třídit na plasty, papír a ostatní odpad, a také „napichovátko“, jež jim mělo usnadnit práci. S nápadem vyrobit tuto pomůcku přišel dobrovolník Lukáš, který se iniciativně také o výrobu 20 kusů postaral. „Trvalo mi to třicet minut, než jsem je vyrobil, říkal jsem si, že by nás mohly po několika minutách při tom všem ohýbání bolet záda, tak by mohla přijít vhod nějaká vychytávka,“ sdělil Lukáš.

Fotogalerie

V krásném počasí, které sobota 7. dubna nadělila, šla práce dobře od ruky. Ve 12 hodin dopoledne bylo uklizeno. Účastníci akce vysbírali odpadky kolem areálu závodu, kam jen to bylo možné, tak, aby nenarušili již zoraná pole anebo areály jiných subjektů, v celkové ploše kolem poloviny čtverečního kilometru. Příroda si díky nim oddychla o 55 plných pytlů nepořádku. Celé dopoledne vládla dobrá nálada, každý, kdo přišel, si odnesl od firmy malý dárek a také dostal občerstvení.

„Do akce jsme se jako výrobní firma zapojili sice poprvé až letos, což nás na jednu stranu mrzí, ale zároveň to bereme jako první ročník, a jsme odhodlaní v této akci pokračovat. Určitě příští rok oslovíme i ostatní firmy v této průmyslové zóně, letos jsme to nestihli, přitom věřím, že by se bývaly určitě také rady zúčastnily,“ doplnil Pavel Krajíček.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru