Ústecká ZOO vyvrací lživé zprávy v médiích: žloutenku a karanténu tu nemáme!
Foto: Petr Sochůrek
Most

Ústí nad Labem - Zoo Ústí nad Labem se ohrazuje proti zprávě vydané v některých médiích ohledně žloutenky a karantény zvířat v zoo.

„U chovatelky primátů byl sice zaznamenán výskyt lehkého onemocnění žloutenkou, ovšem bez nutné hospitalizace v nemocnici a bez jakýchkoli dalších následků,“ stojí ve zprávě, kterou umístila zoo na svůj facebook.

Ředitel zoo Ing. Roman Končel konzultoval situaci se zařízením poskytujícím pracovně lékařské služby a hygienickou stanicí. Z této konzultace nevyplynuly pro zoologickou zahradu žádné povinnosti ani nutnost dalších opatření. Vše bylo konzultováno i s veterinárními lékaři zoo, kteří zvířata pravidelně sledují a pozorují.

„Jako prevence byla zvolena zvýšená hygiena v manipulačních prostorách pavilonů primátů a vstup do zázemí přes desinfekční rošty, což je ale běžná praxe. V žádném případě není v zoo vyhlášena karanténa,“ uvádí dále ve své zprávě zoo. Lidé se rozhodně nemusejí do zoo bát přijít.

 (vrab)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru