Koupaliště Ressl oznámilo, že letos už neotevře! Děti za ně sbírají podpisy
Koupaliště pod Resslem v Mostě v létě 2017. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Obavy mnoha Mostečanů, že přijdou o oblíbené soukromé koupaliště pod Resslem, se zřejmě naplnily. Děti se to snaží zvrátit.

Mostecké koupaliště Ressl, které provozuje soukromá firma, v úterý na svých facebookových stránkách oznámilo, že „tuto sezónu bude koupaliště uzavřeno“. Restaurace bude dále v provozu, její otevírací doba se nemění. Oznámení naleznete zde.

Jak jsme již dříve informovali, provoz koupaliště je podle jednatele společnosti SaS Josefa Smolíka ztrátový. Areál byl proto na prodej a údajný nový investor měl s pozemky jiné plány, než provoz bazénů. Jak transakce dopadla, není v tuto chvíli známo. V Mostě se hovoří o výstavbě rodinných domů. Podle katastru nemovitostí je současným majitelem stále společnost SaS.

V naší propojené facebookové skupině Most se zároveň objevila zpráva, že děti ve čtvrti okolo koupaliště sbírají podpisy dospělých za jeho zachování.

Letní koupaliště Ressl je nejstarší ze všech čtyř mosteckých veřejných koupališť. Vzniklo už v 60. letech 20. století, kdežto nádrž Benedikt se začala napouštět v roce 1973, předchůdce dnešního Aquadromu zahájil činnost ještě o tři roky později a nádrž Matylda v Souši byla zprovozněna až v 90. letech 20. století. Areál prošel v roce 2006 rozsáhlou modernizací.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru