Počasové menu pro další dny? Teplo s bouřkovou přílohou
Ilustrační foto
Most

Mostecko - V úterý 22. května 2018 se ve středoevropském vzdušném prostoru usadí poměrně mělká tlaková níže, kvůli které nedělní i pondělní (celodenní) azuro projde procesem stornování. Bohužel.

Pravdou nicméně je, že v první půli dne se ještě počasí bude chovat nedělně i pondělně, tedy bude jasno až skoro jasno. V čase popoledním se oblačnostní situace s největší pravděpodobností trochu zhorší a zformuje se nějaký ten oblak. Nicméně šance na srážky se jeví malými, jinak řečeno možná nespadne ani kapka. Nejvyšší odpolední teploty okolo letních 23 až 26 °C, v 7 hodin hodnoty kolem 11 až 14 °C.

Ve středu 23. 5. 2018 se prakticky celá severní Evropa spolu s Britskými ostrovy a severem střední Evropy ocitne v anticyklonálním režimu, pročež se nejen Dánové mohou těšit na sluneční paprsky. Na Mostecku se naneštěstí prosadí ona na první pohled nevýznamná oblast nízkého tlaku, jež nahraje tvorbě kupovitých mračen. Tentokrát to s koncentrací bílošedého odstínu na obloze bude horší, v zásadě od rána až do večera. Srážková aktivita nepřekvapí, hlavně v odpoledních hodinách, a to v podobě přeháněk a bouřek, čili nic smysluplného (voda z případné prudké spršky odteče...). Nejvyšší odpolední teploty okolo hřejivých 22 až 25 °C, v 7 hodin hodnoty kolem 12 až 15 °C.

Ve čtvrtek 24. 5. 2018 prakticky repríza středy – mraků dosti a především mezi cca 13:00 až 18:00 rozhodně počítat s močením ze strany oblačnosti. To znamená přeháňky lomeno bouřky znovu v akci. Samozřejmě se klidně může stát, že Most a spol. žádná nezasáhne. Vždyť víte, že je nemožné přesně určit polohu srážek konvekčního charakteru. Každopádně nebe zalité modří a zlatavým třpytem dozajista ne. Nejvyšší odpolední teploty okolo 22 až 25 °C, tudíž pokračující léto, v 7 hodin hodnoty kolem 12 až 15 °C.

Předběžná meteověštba na víkend:

  • V sobotu maxima okolo 25 až 28 °C (óóó), ale s menším minusem v podobě přeháněk/bouřek.
  • V neděli maxima okolo 26 až 29 °C (vau), ale znovu s handicapem jménem přeháňky a bouřky.

(soj)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru