Litvínov, Most - Litvínovská profesionální divadelní scéna v září oslaví 22 let své existence. Docela velké divadlo v době svých začátků hrálo také v prostorách kaple Svatého Ducha v Mostě vedle přesunutého děkanského Kostela Nanebevzetí panny Marie. A právě tady litvínovští umělci představí výstavu kostýmů, masek, loutek a rekvizit z některých představení, která byla během fungování souboru na repertoáru.

Vernisáž výstavy se uskuteční ve středu 6. června od 17:00 hodin a herci DVD v jejím průběhu návštěvníky blíže seznámí s jednotlivými exponáty, budou vyprávět o historii divadla a jeho jednotlivých inscenací a vyloučeno není ani překvapení v podobě nějakého vystoupení.

"Na Kapli Svatého Ducha máme docela hezké vzpomínky. Hrávali jsme tam v samých začátcích. První představení byla Carmen, se kterou jsme později procestovali celu Evropu i svět včetně Austrálie, USA a Mexika. Premiéra v tomhle prostoru se odehrála 6. května 1998, tedy přesně dvacet let a jeden měsíc před naší vernisáží. Hrálo se tu celkem deset titulů, mimo jiné Macbeth, O pejskovi a kočičce, Kráska a netvor, Kašpárkův koníček, Čert a Káča, Když je v pekle neděle. V době, kdy tu byla postavena dekorace k pohádce Krása nesmírná, realizoval Národní památkový ústav Ústí nad Labem rekonstrukci prostor a snad nějakou náhodou dostaly nové vitráže v oknech barevný styl, který přesně korespondoval právě s tou naší dekorací. Vždycky, když jedeme okolo, jsme trochu nostalgičtí. Hrálo se tam krásně," vzpomíná ředitelka DVD Jana Galinová.

"Vedení areálu Děkanského kostela nám vyšlo vstříc a my jsme za šanci výstavu v Kapli představit velice vděční. Ten prostor je totiž ideální," dodává ředitelka. Výstava bude k vidění až do konce měsíce června.

(dum)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru