Mostečtí strážníci v nemocnici! Hromadně šli darovat krev
Strážníci mostecké městské policie darovali krev. Foto: KZ
Most

Most - Světový den dárců krve, který připadá na 14. června, oslovil strážníky Městské policie Most. Přijali výzvu a ve spolupráci s mosteckým pracovištěm Hematologicko - transfuzního oddělení Krajské zdravotní – Nemocnice Chomutov jako dobrovolní dárci krev darovali hromadně. Cílem jejich společné návštěvy mostecké nemocnice bylo dát příklad ostatním a svým činem vyzvat ty, kteří jsou zdraví, ale krev dosud nedarovali, aby se dárci krve stali.

„V řadách strážníků máme 25 pravidelných dárců krve. K nim se přidalo dalších 10 strážníků - prvodárců, tedy lidí, kteří sebrali odvahu a rozhodli se stát pravidelnými dárci krve. Strážníci jsou ideálními dárci, protože jsou v dobré fyzické kondici a bývají zdraví,“ uvedla Veronika Loucká, manažerka prevence kriminality statutárního města Most.

„Iniciativy, s jakou přišla mostecká městská policie, jsou velmi potřebné a chvályhodné. Mostečtí strážníci mohou také inspirovat další dárce, jednotlivce i organizace. Lidé často o dárcovství uvažují, jen jim chybí ten potřebný impulz. A tím by mohla být právě tato akce městské policie. Všem, kdo přišli darovat krev, patří velké poděkování,“ řekla primářka hematologicko – transfuzního oddělení MUDr. Vladimíra Kašková.

V roce 2017 bylo v registrech transfuzních oddělení nemocnic Krajské zdravotní evidováno 13 495 dárců krve.

1506straznicitransfuze2Foto: KZ

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru