Dealeři drog skončili ve vazbě. Prodávali v Meziboří, Litvínově i Bílině
Ilustrační foto. Zdroj: Policie ČR
Most

Litvínov, Teplice - Kriminalisté TOXI týmu z Mostu zadrželi a obvinili dva dealery drog v rámci akcí West a Frozen, na kterých intenzivně pracovali přes jeden rok. V rámci vyšetřování policisté provedli desítky výslechů osob, domovní prohlídky a další úkony trestního řízení.

"Vyšetřovatel po provedeném šetření obvinil ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 44letého muže z Litvínovska a 33letého muže z Teplicka. Okresní soud v Mostě oba obviněné na návrh policie vzal do vazby," uvedla ve středu Ludmila Světláková, mluvčí Policie ČR.

Muž z Litvínovska měl loni a letos nejméně ve 23 případech obstarat a následně prodat přesně nezjištěné množství psychotropní látky metamfetaminu a ve čtyřech případech poskytl tablety extáze. Drogy měl prodávat v Meziboří a na různých předem dohodnutých místech v obci Litvínov. Muž byl již za dealerství drog v minulosti odsouzen k nepodmíněnému trestu.

Obviněný Tepličan měl letos koncem května ve svém vozidle přechovávat pro jiného 540 gramů látky marihuany. Policisté drogu zajistili při prohlídce vozidla zrovna v době, kdy ji obviněný vezl zákazníkovi. Droga byla v plastových sáčcích. "Kriminalisté ji zajistili, provedli detekci na drogy, která byla pozitivní, a odeslali ji na odbor kriminalistické techniky k provedení expertizy," sdělila policistka.

Obviněný měl také dle policie koncem roku i letos v obci na Mostecku a v Bílině obstarat a následně prodat v 10 případech za finanční částku vyšší než 140 tisíc korun nejméně 1 440 gramů marihuany.

Oba obvinění mohou být za tuto trestnou činnost potrestáni až desetiletým trestem odnětí svobody. Policisté na obou případech nadále aktivně pracují a nevylučují rozšíření obvinění stíhaných osob ani obvinění osob dalších.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru