Tropickému počasí se Mostecko zalíbilo, víme, kdy ale možná už skončí
Plachetnice na Nechranicích. Foto: Oldřich Hájek
Most

Mostecko - Za dva týdny skončí meteorologické léto, přinejmenším jeho nejbližší čtyřiadvacetihodinovky však stále budou praživé, jinak řečeno tropické. Během neděle bude pokračovat jasno až polojasno, nejvyšší odpolední teploty okolo 31 °C, ráno v minimu kolem 19 °C.

V sobotu 18. srpna nelze počítat s vymetenou oblohou, důvodem bude pás oblačnosti postupující z Německa dále k východu – ten v závěru pátečního dne v Krušných horách zplodil několikero bouřek decentního rázu. S bílošedým odstínem na nebi lze počítat prakticky po dobu všech 24 hodin, jeho množství ale bude proměnné, přechodně nepřekvapí skoro jasno až polojasno. Co srážky? Nějaká ta bouřka se zjevit může, na déletrvající déšť zapomeňte. Nejvyšší odpolední teploty okolo 30 °C, ráno v minimu kolem 20 °C.

V pondělí 20. srpna se nejvyšší odpolední teploty budou pohybovat až okolo 33 °C, ráno v minimu nabídne plus minus 19 °C, čili potu zdar. Šance na ochlazení v podobě bouřky prakticky nulové, obloha zdá se bude převážně jasná až skoro jasná, pouze dočasně možná až polojasná. Sečteno a podtrženo další ryze tropický den.

Kdy tropy skončí? Momentálně to vypadá, že až na konci příštího týdne – pro tuto chvíli nutné brát s rezervou. Na druhou stranu, za 14 dní započne září a s ním meteorologický podzim, takže chtě nechtě, dříve nebo později zase odstartuje několikaměsíční období neteplomilných teplot. Utíká to utíká, že? Nuže 62,7 % roku 2018 je již za námi!

(soj)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru