OBRAZEM: Dopravní policie dnes kontroluje hmotnost nákladních aut pod Hněvínem, využila i nové motocykly
Policejní kontroly pod Hněvínem. Foto: Policie ČR
Most

Most - Policisté dopravního inspektorátu dnes zjišťovali, zda dopravci nákladní přepravy dodržují hmotnost vozidel. Hlídka využila mobilní silniční váhu, kterou je vybavena mostecká policie a s touto jednotkou celý dnešní den provádí vážení nákladních vozidel na silnici první třídy pod Hněvínem.

Policie zároveň na této akci využila i nové motocykly, které má dopravní policie nově ve své výbavě. Jde o motocykly tovární značky BMW. "Policisté právě na těchto motocyklech tipovali vozidla, která převážela náklady, a tyto pak dovedli ke stanovišti, kde měli umístěné váhy," vysvětluje mluvčí policistů na Mostecku Ludmila Světláková.

Zatím bylo zjištěno, že některá auta neměla přikryté náklady a řidiči tak museli vše na místě napravit, v jednom případě měl řidič překročenou hmotnost u jedné nápravy v důsledku špatně rozloženého nákladu, u jiného vozidla byla překročena délka návěsu.

"Policisté zjištěné přestupky řeší u řidiče na místě v příkazním řízení, do správního řízení postupují vždy dopravce," dodává mluvčí Policie ČR.

Policisté během dne zkontrolovali 14 nákladních vozidel a zjistili 12 přestupků. Za pět z nich uložili řidičům pokuty ve výši 4 500 korun. Sedm porušení bude postoupeno do správního řízení. Dvě auta měla vyšší hmotnost.      

Fotogalerie

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru