Jak si vedly týmy v malé kopané? Druhá dubnová neděle byla v Mostě ve znamení malého fotbalu
Foto: Mostecká liga malé kopané
Sport

Most - Od devíti od rána až do pozdního nedělního podvečera se na hřišti 11. ZŠ Most odehrálo hned třináct zápasů malého fotbalu a to v rámci obou soutěží, tedy jak veteránské Seniorligy Most, tak soutěže mladých, Mostecké ligy malé kopané.

Program Seniorligy zahájilo utkání mezi týmy Jatka Matějka a SG Horní Jiřetín a byli to jiřetínští, kdo na hřišti prokázal větší kvalitu a zaslouženě zvítězil 3:0 po dvou zásazích Petra Lence (2+0) a jednom Davida Kozloka (1+0). Dvě asistence si připsal Miloš Leden (0+2).

Následovalo střetnutí mezi L.K.M Recycling Souš a Mosteckými pumpičkami a míchačkami. To pro sebe zejména díky výbornému výkonu gólmana Daniela Soldána získaly v poměru 2:0 Pumpičky po zásazích Rudolfa Ihla (1+1) a Ondřeje Kobyláka (1+0). Soldán se společně s gólmanem Horního Jiřetína Petrem Zálešákem stali díky svým čistým kontům brankáři tohoto druhého kola Seniorligy.

Program veteránské ligy uzavřelo nesmírně napínavé střetnutí mezi mužstvy Old Bridge a FC HSG Most. Úřadující mistr, Old Bridge, šel rychle do vedení 2:0 a ještě v poločase vedl 2:1, aby nakonec velmi dobře hrajícímu soupeři podlehl těsně 2:3. Na tomto velkém obratu se podíleli František Vokáč (1+1), David Ferenc (0+2), Jan Berka a Jaroslav Pilař (oba 1+0). Za Old Bridge přesně mířili Vladimír Michálek (1+1) a Martin Kovář (1+0). Old Bridge je tak coby úřadující mistr po dvou kolech kuriózně posledním týmem ligového pelotonu bez bodu.

Kanadské bodování soutěže aktuálně ovládají dva hráči týmu SG Horní Jiřetín a to Petr Lenc (4+1) a David Kozlok (3+2). Tato pětibodová dvojice je následována dvěma čtyřbodovými a to Martinem Kovářem (3+1) z Old Bridge a Martinem Bočkem (1+3) z Jatek Matějka.

Soutěž mladých

Po závěrečném hvizdu zápasu Old Bridge – FC HSG Most začal program zdvojeného kola soutěže mladých Mostecké ligy malé kopané. To znamená, že každý z deseti účastníků absolvoval hned dva zápasy s různými soupeři.

První dvojici tvořili Katalánci Most a Litvínoff. V tomto zápase padl velmi dobře hrající nováček Litvínoff 2:4. Vítěze táhli Michal Broskovics (1+2), Antonín Fišer (2+0) a Patrik Šlégr (1+1). Góly poražených vstřelili Michal Kocúr a Petr Krákora (oba 1+0).

Katalánci po svém prvním vítězství okamžitě nastoupili v druhém utkání a los jim postavil do cesty soupeře z nejtěžších, Atlético Most. Tento favorit skutečně svou roli potvrdil a to poměrně drtivě, když zvítězil 11:2. Nejproduktivnějšími v barvách vítězů byli Daniel Kasal (1+3), David Schettl (3+0), Matěj Koudelka (2+1) či Svatopluk Boušek a David Černý (oba 1+2). Oba góly poražených vsítil opět skvěle hrající Antonín Fišer.

Další střetnutí a dvojice Litvínoff a Gamblers Most. Zatímco s Katalánci dokázali litvínovští sehrát vyrovnanou partii, úřadující mistr byl již nad jejich síly a Gamblers brali tři body po jasné výhře 7:0. Vítěze táhli hlavně Vladimír Pátek (3+1), David Macko (0+3) či Robert Dvořák a František Jelínek (oba 1+1). Gólman Gamblerů, Ondřej Bíro, si připsal jediné čisté konto Mostecké ligy malé kopané z této neděle.

Avizovaným vrcholem neděle mělo být utkání mezi Jablíčky Chomutov a Atléticem Most a je třeba říct, že tento zápas tyto předpoklady beze zbytku naplnil. Atlético Most bylo sice opticky lepším týmem a ještě v poločase vedlo 2:1, ale konečnou výhru 4:3 pro sebe nakonec po nesmírně efektivních protiútocích získala Jablíčka Chomutov. Jejich góly nesly jména Stanislava Levého (2+0), Davida Matyáše (1+1) a Tomáše Svobody (1+0). Za poražené odpovídali David Schettl (2+0) a Dominik Hána (1+0).

Po této malofotbalové lahůdce následoval zápas mezi Gamblers Most a GMS Most. A je třeba uvést, že si toto utkání v kvalitě s předchozím v ničem nezadalo. Skvělé představení GMS znamenalo ještě jejich poločasové vedení 3:1. Bohužel v druhé půli začali jejich hráči platit daň za hru bez možnosti střídání a Gambleři dokázali vývoj zápasu zvrátit na svou stranu v poměru 6:4. V dresu vítězů úřadoval hlavně Jakub Polák (3+1) doplňovaný Michalem Salákem (2+0) a Davidem Mackem (0+2). Za poražené přesně mířili Jan Pyskatý (1+1), Petr Bohata, Petr Hrach a Vít Popelka (všichni 1+0).

Nejvyšší výhra dne se zrodila v následujícím utkání a byla to výhra ve velké pohodě hrajících Jablíček Chomutov na úkor Inseminátors FC. Pod konečné skóre 16:2 se masivně podepsal ještě vloni hráč Inseminátors FC Martin Boček (4+7). Z jeho spoluhráčů pak velmi dobré představení předvedli rovněž Lukáš Svoboda a Rostislav Šebek (oba 4+3). Branky poražených vsítili Petr Majerčin a Tomáš Zetka (oba 1+0).

Dalším střetnutím dne bylo utkání mezi GMS Most a Švejkem. Unavení GMS již neměli sílu na vzdor velmi dobře hrajícímu Švejkovi a podlehli 3:6. Tradičně skvěle zahrál za Švejk Pavel Vávra (2+1) doplňovaný Martinem Hnilicou (2+0) či Jiřím Rocenovičem (1+1). Všechny tři zásahy poražených nesou podpis Víta Popelky (1+2), ke kterému se dvěma zásahy připojil Petr Bohata (2+0).

Pouze 45 minut po debaklu s Jablíčky Chomutov se Inseminátors FC postavili Avengers Most a ani v tomto zápase nedokázali bodovat. Nadšeně bojující Avengers brali tři body po výhře 5:4, pod níž se hattrickem podepsal Radek Guttwald (3+0) a dvěma zásahy Lukáš Trestr (2+1). Za poražené odpovídali Ghita – Decian Hascear (2+1) a Tomáš Zetka (1+2).

Švejk zvítězil i ve svém druhém nedělním zápase a to 4:2 nad proOFFICEM. Opět velmi dobře zahrál Pavel Vávra (2+0), ke kterému se tentokrát připojil především Petr Vokurka (0+2). Oba góly poražených vstřelil Jakub Rameš.

Nedělní malofotbalový prgram na 11. ZŠ Most uzavřel zápas mezi Avengers Most a proOFFICE. To pro sebe po poločase 1:1 získal tým proOFFICE. Jeho útok tentokrát táhli Vojtěch Benda, Jan Pilař a Jan Rokoš (všichni 1+1). Za Avengers přesně mířil Radek Gutwald po asistenci Davida Berkiho.

Poté, co každý z týmů Mostecké ligy malé kopané odehrál v sezóně již tři utkání, jsou v čele jediní dva neporažení, a to Jablíčka Chomutov a Gamblers Most.

Kanadské bodování soutěže vede přesvědčivě Martin Boček (10+8) z Jablíček Chomutov před dvanáctibodovými Davidem Schettlem (11+1) a Matějem Koudelkou (6+6) oba z Atlética Most a Davidem Mackem (5+7) z Gamblers Most.
Další neděle ve znamení mosteckých malofotbalových soutěží je na programu 5. května a jednoznačným vrcholem by mělo být v 18:30 střetnutí posledních finalistů Gamblers Most a Atlético Most.

Více informací na www.fotbal-most.cz a www.fotbalmost.cz.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru