V Litvínově pokračují obránci Strejček s Kolářem
Foto: HC VERVA Litvínov
Sport

Litvínov - Vedení Vervy se dohodlo na nové smlouvě s obráncem Janem Strejčkem, který na severu Čech podepsal roční kontrakt s roční opcí. Zároveň se vedení klubu rozhodlo uplatnit opci na obránce Daniela Koláře, který tak přidá další zápasy v černožlutém dresu. „Oba hráči odvedli v uplynulé sezóně dobrou práci. Pro Dana to byl první kompletní ročník v extralize. Trochu ho přibrzdilo zranění, které ho na nějaký čas vyřadilo. Po návratu předváděl dobré výkony a z toho důvodu jsme se rozhodli na něj uplatnit opci. Honza nám přišel pomoci v průběhu sezóny a mile nás překvapil. Svými výkony si vybojoval novou smlouvu a věříme, že se bude ještě dále zlepšovat,“ říká generální ředitel klubu Pavel Hynek.

Osmadvacetiletý zadák Jan Strejček je odchovancem litvínovského hokeje. V nejvyšší soutěži se ale výrazněji prosadil až v loňské sezóně. Uplynulý ročník začal v prvoligovém Sokolově, kde nastoupil do dvaadvaceti zápasů, ve kterých zapsal osm bodů (4+4). Poté se přesunul do Litvínova. V černožlutém dresu odehrál sedmatřicet zápasů s bilancí pěti kanadských bodů (1+4). „Honza mě hodně překvapil, patřil v naší obraně k pilířům tvrdé hry. Nebojí se podpořit útok, nebojí se hrát do těla a je obětavý. Hodně se mi líbil a myslím si, že si svými výkony jednoznačně řekl o nový kontrakt,“ říká hlavní trenér Vladimír Růžička.

Devětadvacetiletý Daniel Kolář má za sebou první kompletní sezónu v dresu Vervy. Celkem nastoupil do devětadvaceti utkání a připsal si tři asistence. Dva zápasy odehrál i v Chance lize za Duklu Jihlava, ze které přišel na sever Čech. V černožlutém dresu dosud zvládl osmatřicet zápasů a další přidá v nové sezóně. „Dan je defenzivnější typ obránce. Po skončení sezóny jsme spolu probírali, že bych od něj chtěl, aby trochu více přitvrdil svou hru, protože je velký a silný. Chceme trochu změnit herní styl, hrát tvrději, vyhrávat osobní souboje a v tom by nám měl pomoci,“ uzavírá Vladimír Růžička.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru