Mostecký HKC Racing Team přivezl ze startu sezóny řadu cenných kovů
Jakub Talaš. Foto zdroj: HKC Racing Team
Sport

Most, Cheb - Kartaréna Cheb hostila úvodní podnik motokárového republikového šampionátu, který se jezdí jako Czech Kart Open a zahrnuje i Pohár Autoklubu České republiky. Mostecký HKC Racing Team zde v jednotlivých kategoriích nasadil opět kolem patnácti jezdců.

Ti předvedli vesměs velmi konkurenceschopné výkony, o čemž svědčí získané věnce a poháry. Tým si velmi cení vítězství Jakuba Talaše a druhého místa Matěje Kácovského v královské třídě KZ2.

Aprílové počasí v Potočišti u Chebu předvedlo všechny své tváře, jelo se na suchu i na vodě a relativně v zimě. Ve třídě KZ2, která je počítána za velmi prestižní, startovaly skoro tři desítky jezdců. Jakub Talaš si šel tvrdě za svým a po čtvrtém místě z kvalifikace zajel první závod jako pátý v pořadí. Pak ale naskočil na vítěznou vlnu a druhý závod i Superfinále vyhrál. Záda mu vzorově kryl Matěj Kácovský, kterému výsledky jednotlivých jízd přisoudily stříbrnou pozici.

O vyrovnanosti závodníků svědčí mimo jiné i fakt, že dosažené časy na kolo se pohybovaly v jediné sekundě hned u téměř desítky jezdců. "Právě tahle vyrovnanost přidává na významu celkovému nasazení kluků. Oba už jsou zkušení a v tak silné konkurenci obstáli na výbornou," řekl trenér Ivan Houzák.

Doplnil ovšem, že se rozhodně nesmí zapomínat ani na ostatní jezdce v barvách týmu. "Několik z nich si také přivezlo poháry za druhá a třetí místa ve svých kategoriích. Dobře si vedli Jindra Svoboda i začínající Peter Günter Mayer v pohárovém hodnocení Baby 60. Marek Chvojka získal stříbro ve třídě OK junior a Vašek Procházka ve třídě OK jezdil také na špičce. V dospělé kategorii KZ2 Gentleman jezdil mezi skoro dvacítkou soupeřů vepředu Jeroným Preuss, který zajel druhý v kvalifikaci i v prvním a druhém závodě. Superfinále pak dokončil jako třetí," dodal trenér.

Start motokárové sezóny byl tedy pro mostecký tým velice vydařený. Pokračuje tak spolupráce s Prague Academy a Petrem Ulbertem a na ni navazují praktické kroky HKC Akademie motorsportu, které jsou viditelné právě ve výsledkových listinách. "Pochopitelně jsme před prvním podnikem testovali, nejen doma, ale i v zahraničí. Kluci na sobě důsledně pracují, protože ví o silné konkurenci i o tom, že zadarmo nikdo nic nedostane," řekl ještě trenér.

Mosteckou stáj čekají v letošní sezóně, která už podle všeho proběhne bez omezení, ještě další podniky. Ve druhé půli května se krotitelé motokár sejdou na Steelringu v Třinci. Kromě republikového mistrovství jsou ale v plánu i zahraniční podniky. Kromě toho budou týmové formule bojovat také v Carbonia Cupu. Po dvou hubených letech se rychlá kola roztáčí opět naplno.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru