VIDEO: Badmintonisty v Mostě týden trénoval špičkový hráč z Indie
Chetan Anand vede mezinárodní soustředění v Mostě. Foto: Super Stars Most
Sport

Most - V Mostě se konal osmnáctý ročník mezinárodního badmintonového soustředění pod názvem Victor International Super Stars Camp. Účastnilo se ho 24 hráčů ze sedmi zemí. Hlavním trenérem byla indická badmintonová hvězda, bývalý desátý hráč světa Chetan Anand Buradagunta.

„Trénoval jsem posledních 6 až 8 let u indického týmu, je to velká zkušenost přijít sem a účastnit se campu pro všechny evropské země. Přijela spousta hráčů z mnoha zemí, takže jsem velmi šťastný,“ říká badmintonový trenér. Úspěšný sportovec z daleké Asie má na svém kontě mimochodem čtyři tituly mistra Indie ve dvouhře mužů či tři vítězství při jihoasijských hrách ve stejné disciplíně. Jako trenér pracuje ve své vlastní akademii v městě Hyderabád.

„Cílem soustředění je hlavně dětem ukázat, jaké je to trénovat pod desátým světovým hráčem z Indie, indický styl, představit jim nové tréninkové metody, které používají v Indii,“ říká Lukáš Kroc, organizátor soustředění z klubu Super Stars Most.

https://www.youtube.com/watch?v=C93QmIp3gEo

V Indii je badminton ještě populárnější hrou než v Česku a má velkou podporu od vlády. Rozdílný je i styl hraný. „Je výrazný, velký. Je to ve výsledcích, které má Indie daleko větší než Česká republika. A styl trénování je určitě jiný. Oni jsou více na připravenost kondiční, vytrvalostní, zápasy jsou daleko delší než ty české,“ říká Lukáš Kroc.

Badminotnový klub Super Stars Most byl založen v roce 1998. V současné době má více jak dvě stě osmdesát členů a dlouhodobě patří mezi českou špičku

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru