Mostecký softballový válec k nezastavení
O víkendu byly ve hře hned tři týmy softballistů Painbusters Most.
Sport

Most - O víkendu byly ve hře hned tři týmy softballistů Painbusters Most. Kadeti do 16 let hráli v Havlíčkově Brodě přípravný turnaj po nečekaném postupu do finále extraligy a ladili formu na vrchol soutěže.

Coachballový tým do 11 let byl také na předposledním turnaji letošní sezóny, kde měl příležitost srovnat své dovednosti s nejlepšími týmy ČR. Dařilo se střídavě a na finálový turnaj o mistra ČR ve své kategorii jsme postoupili z pátého místa.

Mnohem náročnější prodloužený víkend čekal na muže Mostu ve čtvrtfinálové sérii proti obhájcům titulu Žralokům z Ledenic. V pátek tým odjel k prvnímu zápasu série, hrané na 3 vítězná utkání, přímo do ledenické „Žraločí zátoky“, jak areál loňského mistra pojmenovali.

První zápas bývá často klíčový, a proto se dal očekávat urputný souboj. A Žraloci se do Krotitelů bolesti zakousli bolestivě hned v první směně, kterou vyhráli 2:0. Mostečtí drželi krok, ale ne a ne se na soupeře dotáhnout. Ve třetí směně byl stav 2:1 pro domácí.

Mostecké naděje držela v obraně dvojice Adam Buchner na nadhozu s chytačem Vítem Kočím. Pátá směna přinesla po velkém tlaku Mostu další body pro Painbusters a obrat na 3:2. V předposlední směně ale domácí vyrovnali na 3:3 a do sedmého inningu se šlo opět jako od začátku. Domácí Ledenice měly ale výhodu dohrávky zápasu. Co se stalo v sedmé směně se často nestává ani v Major League baseballu. Painbusters vystupňovali svůj tlak na pálce a začali se úspěšně trefovat do nadhozů reprezentačního nadhazovače Jonáše Hajného. Při plných metách si vzal poslední slovo mladší z klanu Janů Pazderů a svým homerunem(odpalem za plot) zařídil na plné mety 4 body Mostu. Zaskočení Žraloci jen nepatrně máchli ploutví, korigovali na konečných 4:8 a pak už mohl propuknout jásot Seveřanů. Vezeme domů první a veledůležitou výhru.

V sobotu se celý softballový kolotoč přesunul ke dvěma zápasům na Ovčín v Mostě. V divácké kulise návštěvníků Truck Prix Most začal druhý zápas série útokem Žraloků a rychlým kontrem domácích. Po první směně byl stav 2:1 pro Most. Painbusters posílil na nadhozu starší z bratrů Buchnerů Vojtěch a držel soupeře daleko od kýžených doběhů. Zato mostečtí pálkaři tlačili ledenické v každém útoku a brzy si vytvořili bezpečný náskok. Jan Pazdera mladší i tentokrát dvěma dlouhými odpaly stáhl 4 body a tak zápas skončil rozdílem (pokud vede jeden z týmů po5.směně a 7 bodů a více, zápas končí) v 6. směně 9:2 pro Most. Druhá výhra nad obhájci titulu v řadě znamenala mečbol a sérii z říše snů. Třetí zápas ale ukázal, že Žraloci jsou i letos extra třída. Opět s reprezentačním nadhazovačem Jonášem Hajným na nadhazovacím prkně, nechtěli připustit konec sezóny. Opřeli se do domácích od prvních míčů a po čtvrté směně vedli 4:1. Painbusters nepomohlo ani dvojité střídání nadhazovačů a když domácí odpaly končili v rukavicích hostí, bylo jasné, že se konec série odkládá. Konečných 1:10 bylo až příliš krutých.

A tak byla před námi další cesta na jih Čech a čtvrtý, případně rozhodující pátý zápas ve Žraločí zátoce. Painbusters se moc chtěli vyhnout loterii pátého zápasu a domácí tým musel nutně bodovat, pokud nechtěl ukončit sezónu předčasně. Před nevšedně početnou diváckou kulisou se rozhořel boj, hodný zápasů play off. Obě obrany hrály plně koncentrovaněp, oba útoky předváděly velký tlak a byl k vidění vynikající softball. První zaútočili Painbusters a sérií slepených odpalů a výborného běhu po metách se ujali ve druhé směně vedení 4:0. Domácí ještě v dohrávce snížili na 2:4 a drama pokračovalo. Třetí směna každý po bodu, ve čtvrté bez doběhů. Bratři Buchneři, Vojta s Adame, předváděli na nadhozu parádní představení, nedovolovali pálkařům soupeře skoro nic a celý tým Mostu hrálneskutečně odpovědně a obětavě. A pak přišla severočeská smršť. Zjevně unavený nadhazovač Ledenic Hajný nedokázal ustát soustředěný tlak mosteckých na pálce a Painbusters přidali po třech bodech v páté a šesté směně.

Jednobodový úspěch domácích stanovil konečný výsledek 11:4 pro Most, celkové skóre 3:1 na zápasy a vytoužený, ale překvapivý postup do semifinále přes jednoho z nejtěžších soupeřů současnosti. Jak zpívá slovenská skupina Elán: „Žijeme desaťrokou, v bazéně so žralokom…!“ Pro Painbusters to byl čtvrtý pokus, který konečně vyšel.

V semifinále se Krotitelé bolesti pokusí přejít přes lídra letošní tabulky JOUDR Praha. Držte palce od 17. září.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru