V aprílovém utkání proti Teplicím se podařilo soušským fotbalistkám zvítězit
Fotbalistky ze Souše zvítězili nad teplickou rezervou 4:2. Foto: FK Baník Souš
Sport

Most - Po těsném vítězství na domácí půdě nad Chebem v minulém kole vstupovaly hráčky Souše do utkání (opět na vlastním hřišti) s teplickou rezervou se záměrem více si zastřílet a samozřejmě udržet tři body na domácí půdě. To se jim nakonec podařilo, i když po první půli utkání byl výsledek nejistý.

Po opatrných úvodních minutách rozjíždějí Číči první útočnou akci, když Polívková vysílá z pravé strany přetažený centr, Tóthová sklepává balon před bránu a Váňová z náběhu zakončuje těsně nad brankovou konstrukci. Následuje série podobných centrů, kdy soušské hráčky zkouší pozornost gólmanky Teplic, ale síť se jim rozvlnit nedaří.

V 16. minutě jsou v šanci hostující fotbalistky, ale stoperka Ratajová jejich útok zastavuje na hranici vápna. Hezkou akci mohli diváci shlédnout ve 20. minutě, kdy Zdzieblová vysílá povedenou přihrávku ze středu hřiště na Tóthovou, která kličkami zamotá teplickou obranu a centruje na Královou, ale i její střela končí nad břevnem. První radost domácích přichází ve 23. minutě, kdy skóre otevírá střelou k tyči Medková – 1:0. Další krásný únik přes několik soupeřek předvádí ve 25. minutě Váňová na pravé straně a nabízí šanci Svobodníkové. Její střela je však na bránu hostů příliš vysoká. Po chybě domácí obrany pak ve 28. minutě teplické hráčky srovnávají na 1:1. Do poločasového hvizdu měla Souš ještě několik příležitostí na vstřelení branky, ale všechny ztroskotaly na nepřesných zakončeních.

Ve druhém poločase byly Číči odhodlané strhnout vítězství na svou stranu. Vytvářely si jednu šanci za druhou, ke střele se dostala Svobodníková, Polívková i Medková, odraženou střelu Králové dorážela Zdzieblová, ale všechny střelkyně měly opět problém zasáhnout cíl, popřípadě jejich pokusy likvidovala svými zákroky lapačka Teplic. V 60. minutě se před bránu probojovala s balonem Polívková, nahrála Zdzieblové, ta uklidila míč do sítě a zvýšila na 2:1. O pět minut později přidala další branku záložnice Tóthová – 3:1. V 70. minutě pohrozily i soupeřky, ale Puravcová prudkou střelu vyráží. V 77. minutě posílá Váňová přihrávku na nabíhající Medkovou, ta z levé strany střílí, balon se odráží od břevna, ale pohotová Svobodníková doráží – 4:1. Poslední branka utkání padne v 81. minutě do domácí branky z rohového kopu a zápas tedy končí výsledkem 4:2 a vítězstvím soušského týmu.

Trenéři Souše hodnotili utkání: Bylo to velice psychicky náročné utkání. Soupeř se hodně uchýlil do defenzívy a hrozil z rychlých protiútoků. V prvním poločasu jsme se těžko dostávali za obranný val teplických hráček a když jsme se několikrát dostali do šance, tak nám chyběl klid při zakončení. Hráčky jsme povzbuzovali k trpělivosti a důrazu před brankou, což se nám také ve druhé vyplatilo, když jsme takto vstřelili dvě branky.

Sestava Baníku: Puravcová – Budilová, Váňová, Ratajová (K), Hejduková – Medková, Svobodníková, Králová, Tóthová – Zdzieblová a Polívková.
Střídající: Nováková, Kastnerová, Jungová, Švamberová a Schubertová.
Trenéři: Giampaoli Karel, Chlad Ondřej

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru