Frankie Vojtíšek letos poprvé na závodech FIA ETCR, klání na Slovakia Ringu si ujít nenechal
Frankie Vojtíšek. Foto: Olga Markuzziová
Sport

Ústecký kraj -  Severočeský trucker Frankie Vojtíšek, závodník srdcem i duší a nadšenec do motosportu, především truckracingu, kterému věnoval pomalu celý život, se poslední dny pohyboval v Chomutově. Opravoval zde svůj truck a připravoval jej na první závody evropského šampionátu trucků v letošním roce.

Nezúčastní se totiž se svým týmem všech závodů letošní sezony, ale jede jen tzv. závod od závodu, tedy pouze vybrané závody, které požadovali partneři, sponzoři a majitelé. Závody FIA European Truck Racing Championship na Slovensku, které se konají od pátku 14. do neděle 16. července, si ale ujít nenechal, odstartuje zde svoji letošní závodní sezonu.

„Letošní sezonu startujeme na Slovakia Ringu. Je to nový závodní okruh celého šampionátu, závody se na Slovensku jedou vůbec poprvé. Jedná se o moderní autodrom, velice špičkové kvality, s velice dobrým zázemím. Moc se s týmem těšíme, jedná se vlastně o domácí okruh, protože nesmíme zapomenout, že jsme kdysi byli jedna země. Máme tam spoustu přátel a známých, takže věříme, že budeme mít velkou podporu právě od slovenského publika a nejen od něj,“ uvedl Frankie před odjezdem na Slovensko.

Po Slovakia Ringu budou následovat závody v maďarském Hungaroringu a potom Frankieho uvidíme v Mostě na Czech Truck Prix. „Uvidíme, jak se bude celá sezona vyvíjet a jak se rozjede celý seriál,“ dodal Vojtíšek.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru