Most čeká první domácí utkání Superligy, hostit bude Blanensko
Foto: Mostecká liga malé kopané
Sport

Most - Týden poté, co Most podlehl v úvodním kole třetího ročníku celostátní Superligy malého fotbalu v Olomouci 3:5, zavítá na jeho hřiště další moravský soupeř. Na koho se tedy mohou diváci v neděli v 14:00 na hřišti 11. ZŠ Most těšit?

Do Mostu míří mimořádně kvalitní Blanensko, letos vystupující v Superlize pod názvem Č. H. Blanensko. Tento tým skončil v minulém ročníku na konečném pátém místě o pouhé dva body před Mostem. Blanensko však rozhodně vzhledem ke své kvalitě může pomýšlet na vyšší příčky a letos jednoznačně vyhlásilo útok na medaile. Na rozdíl od Mostu, který v prvním kole klopýtl v Olomouci, Blanensko své první utkání před domácími diváky zvládlo a porazilo na svém hřišti Příbram 4:2.

S Blanenskem má Most aktuálně pozitivní bilanci, když z jejich dosavadních čtyřech vzájemných střetnutí odešel třikrát jako vítěz a pouze jednou jako poražený. Přesto by bylo odvážné, prohlásit Most za jasného favorita tohoto střetnutí. Blanensko totiž disponuje zejména v ofenzivě velikou silou a jejich útočné duo Jan Koudelka, Ondřej Paděra děsí obrany v celé Superlize. Ondřej Paděra je pak historicky nejlepším střelcem Superligy stejně jako české reprezentace a do tohoto ročníku vpadl jak jinak než dvěma přesnými zásahy.

Most tak v neděli určitě nečeká snadná výzva. V jaké sestavě mostečtí hosty z Moravy přivítají? Před brankářem Ondřejem Bírem „C“ se bude pohybovat tato desítka hráčů - Boček Martin, Fišer Antonín, Haviar David, Chábera Jakub, Macháček Michal, Matyáš David, Onuščák Dominik, Popelka Vít, Šebek Rostislav a Tancoš Martin.

U venkovních zápasů je samozřejmě vždy otázkou, jak se podaří sladit představy trenéra toho kterého výběru o ideální sestavě s časovými možnostmi jednotlivých hráčů, ale každopádně je jisté, že Most čeká v neděli nelehký úkol.

„Míří k nám Blanensko, jehož fotbal je založený na ničivé ofenzivní síle a schopnosti z brejků trestat každé sebemenší zaváhání. Proto bude alfou a omegou nadcházejícího zápasu pozorná a pohyblivá obrana a zachytávání blanenských útoků hned od počátku. Náš fotbal je také založený spíše na ofenzivě než na obraně a lze tak očekávat, že obě mužstva půjdou do zápasu s taktikou, dát více gólů než inkasují. Každopádně pro diváky by mělo jít o velmi atraktivní utkání, protože výsledek 1:0, nebo 2:1 tentokrát opravdu neočekávám“ zahájil své předzápasové vyjádření Vojtěch Benda, mostecký trenér.

„V naší sestavě není tentokrát ani jeden nováček a ve všech případech jde již o jména, která mají se Superligou a jejím nasazením zkušenost. Šest z nominovaných hráčů nastoupilo i teď v Olomouci a všichni se prezentovali výborným výkonem. Zápas bychom chtěli opět kontrolovat, stejně jako tomu bylo v Olomouci, akorát tentokrát věřím v lepší proměňování gólových příležitostí a šťastnější konečný výsledek pro nás“ zakončil Benda.

Všichni diváci a příznivci mosteckého malého fotbalu jsou k nedělnímu utkání Superligy srdečně zváni. Výkop v 14:00 na hřišti 11. ZŠ Most. Více informací na www.fotbal-most.cz.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru