Most doma vysoko přehrál silné Blanensko, příští neděli vyráží do Brna
Foto: MLMK
Sport

Most - Po týden staré smolné porážce v úvodním kole třetího ročníku Superligy malého fotbalu, ve kterém Most podlehl na hřišti Olomouce, přivítal doma silné Blanensko. To na hřišti 11. ZŠ Most nastoupilo ve značně oslabené sestavě, když v důsledku několika na poslední chvíli zaslaných omluvenek muselo hrát s pouze jediným hráčem na střídání. A právě tento fakt ve spojení s velmi dobrým výkonem domácích nakonec hostům zlomil vaz.

Přesto nelze utkání označit za bezproblémové a to z jednoho důvodu. Ten důvod se jmenuje Ondřej Paděra. Tento hráč v Mostě jasně dokazoval, proč je dlouhodobě zřejmě nejlepším hráčem malého fotbalu v České republice. Pálil z každé sebekrkolomnější pozice a byl pro domácí nepřetržitou hrozbou po celých šedesát minut zápasu.

Do střetnutí týmy nastoupili v těchto sestavách – Most - Bíro Ondřej "C" - brankář, Boček Martin, Fišer Antonín, Haviar David, Chábera Jakub, Macháček Michal, Matyáš David, Onuščák Dominik, Popelka Vít, Šebek Rostislav a Tancoš Martin.

A Blanensko - Šmerda Michal - brankář, Adamec Filip, Dolníček Filip, Fladr Zdeněk, Graciar Tomáš, Paděra Ondřej "C" a Zápotočný Ladislav.

Po vyrovnaných úvodních deseti minutách zápasu začali přeci jen přebírat otěže utkání domácí a jejich snaha a stále častější ohrožování blanenské brány nakonec slavily ve dvacáté minutě první úspěch, když po asistenci Martina Bočka skóroval David Haviar. Do poločasu dokázali mostečtí skórovat ještě dvakrát – nejprve Vít Popelka po nahrávce Jakuba Chábery a po něm ještě Antonín Fišer po další asistenci Martina Bočka. Půle tedy proběhla za klidného vedení domácích v poměru 3:0.

Definitivní uklidnění pro mostecké barvy přinesl přímý kop ze čtyřicáté minuty utkání v provedení Rostislava Šebka, 4:0. Na již výrazných 5:0 zvyšoval pro domácí Dominik Onuščák po přihrávce velmi produktivního Martina Bočka.

Teprve za tohoto stavu se poprvé prosadili hosté a byl to samozřejmě Ondřej Paděra po nahrávce Ladislava Zápotočného. Mostečtí však nechtěli dopustit žádné komplikace a po zásazích Martina Bočka (David Haviar) a druhém Antonína Fišera (Jakub Chábera) již vedli 7:1. Ke konci utkání pak domácí přeci jen trochu polevili a hosté korigovali na konečných 7:3. Nejprve skóroval Zdeněk Fladr (Filip Adamec) a po něm Tomáš Graciar (Ondřej Paděra).

Most má tak po úvodních dvou zápasech na svém kontě jednu porážku a jedno vítězství a za 14 dnů se mu do Brna bude cestovat o poznání veseleji.

„Je faktem, že Blanensko nedorazilo v plné síle, ale i tak se prezentovalo velmi dobrým výkonem a zejména Ondřej Paděra zabaví hned několik obránců najednou“ začal své pozápasové hodnocení s úsměvem mostecký trenér Vojtěch Benda.

„Jsem rád, že jsme si po úvodní porážce připsali přesvědčivé vítězství. Máme teď před sebou cestu na hřiště úřadujícího mistra a jet tam s nula body, by bylo značně obtížné. Kluci se dnes prezentovali výborným výkonem s vysokou mírou nasazení a důsledným dohráváním osobních soubojů. Jejich dnešní výkon je velkým příslibem do dalších zápasů a my můžeme další soupeře vyhlížet bez obav“ zakončil Benda.

Na půdě Brna se Most představí 24.9.2017 ve 14:00 a nezbývá než mu popřát v tomto nelehkém utkání hodně štěstí. Více informací na www.fotbal-most.cz.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru