Malá kopaná: Most padl doma těsně s Brnem
Foto: www.fotbal-most.cz
Sport

Most - Čtrnáct dní poté, co Most utrpěl krutou porážku na hřišti Blanenska, měli Mostečtí možnost rehabilitovat se před svými fanoušky. Ta se jim naskytla v rámci 10. kola Superligy malého fotbalu, ve kterém hostili Brno.

Zatímco Most přivítal hosty v plném počtu, brněnští, kteří měli celkem tři hráče základu v trestu, dorazili ve značně subtilní sestavě.

Most nastoupil ve složení - Šlégr Václav - brankář, Boček Martin "C", Dolejška Matěj, Haviar David "A", Koudelka Matěj, Matyáš David, Nobst Dominik, Pátek Vladimír, Popelka Vít, Prokop Michal, Pyskatý Jan a Šebek Rostislav.

Oproti tomu hosté vyběhli na hřiště s jediným hráčem na střídání v sestavě - Záleský David - brankář, Cenek Čeněk, Kršák Michael, Lerch Stanislav "C", Levčík Patrik, Moučka Dominik a Presl David.
Přestože proti hostům mluvila nepočetná sestava, dlouhá cesta a úmorné vedro vstoupili do utkání lépe a po úvodním oťukávání to byli oni, kdo ve dvanácté minutě skóroval jako první. Přesně pálil Michael Kršák. Domácí však dokázali po devíti minutách srovnat krok, když se krásnou střelou do růžku branky prezentoval Dominik Nobst po přistrčení Vladimíra Pátka.

Brno vědomo si nepočetné sestavy, hrálo i nadále velmi pozorně v obraně a neustále hrozilo z bleskurychlých brejků. Ač byl Most po zbytek prvního poločasu častěji na balónu, šli do vedení opět hosté. Minutu před koncem prvního poločasu rozehráli rychle autové vhazování a zblízka se prosadil Dominik Moučka. Světlezelení domácí však nechtěli jít v půli do kabin za nepříznivého stavu a dokázali ještě před poločasovým hvizdem rozhodčího srovnat. Na 2:2 skóroval v nastavení Matěj Dolejška po asistenci Martina Bočka.

Půli tedy trávila obě mužstva za nerozhodného stavu. Do druhé poloviny vstoupily oba týmy opět velmi opatrně. Mostečtí byli stále ti, kdo se spíše staral o tvorbu hry a Brno číhalo na svou šanci na smrtící brejk. Dobývání branky hostů přineslo své ovoce ve 44. minutě, kdy vyraženou střelu Víta Popelky dorazil pohotově Vladimír Pátek. Domácím bohužel jejich první vedení v utkání dlouho nevydrželo. O dvě minuty později se po mimořádné přihrávce Patrika Levčíka skoro přes celé hřiště prosadil Čeněk Cenek. Opařené domácí vyškolil Levčík i o minuty později, kdy připravil po výborné individuální akci vítězný gól Dominiku Moučkovi. Zbytek zápasu rozdrobený navíc zraněním hlavního rozhodčího se již nesl v duchu marné snahy domácích o vyrovnání, což jim až do závěrečného hvizdu znemožňovala pozorná obrana Brna.

Brno si tedy i v nepočetné sestavě veze po výborném výkonu z Mostu tři body a je to ono, kdo se vydal stíhat vedoucí Blanensko.

„Je sice pravdou, že jsme byli po většinu utkání více na balónu, ale fotbal se hraje na góly a těch dalo více Brno. Bohužel jsme si nedokázali vytvářet proti obraně hostů dostatek šancí a bez těch nelze zvítězit. Kluci se snažili, nikdo nic nevypustil, ale na vítězství to prostě nestačilo“ začal své ohlédnutí za utkáním mostecký trenér Vojtěch Benda.

„Rozhodně je však třeba ocenit hru hostů. Přestože jich bylo málo, vydrželi s námi i v tomto vedru běhat celý zápas, byli nebezpečnější, vytvořili si více šancí a zvítězili zaslouženě“ ocenil Benda hru úřadujících mistrů.

„My se teď každopádně musíme dívat na sebe, jít zápas od zápasu, pokusit se urvat do zbytku ročníku co nejvíce bodů a uvidíme, na co to bude nakonec stačit. Za týden nás čeká výjezd do Jihlavy, kde bychom se rádi vrátili do bojů o medaile“ uzavřel Benda.

Více informací na www.fotbal-most.cz.

(aj)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru