Atlético Most si zahrálo Ligu mistrů malého fotbalu
Foto: www.fotbal-most.cz
Sport

Most - Ve středu v osm hodin večer byl ve Slovinsku vylosován třetí ročník Ligy mistrů malého fotbalu. Účast na něm si coby čtvrtý nejlepší tým České republiky vybojoval i mostecký zástupce, Atlético Most.

Celkem 64 nejlepších týmů z celé Evropy se počínaje čtvrtečními boji v základních skupinách pokusilo získat pro sebe vůbec nejvyšší ocenění, jakého lze na klubové úrovni dosáhnout. Je skvělou vizitkou pro mostecký malý fotbal, že za první tři ročníky se jeho zástupce na Ligu mistrů probojoval hned dvakrát. V úvodním ročníku to byli Gamblers Most a letos právě Atlético Most.

To vyrazilo do Slovinska ve složení - Šlégr Václav - brankář, Boušek Svatopluk, Formánek Jiří, Hána Dominik, Kasal Daniel, Kiliján Jakub, Koudelka Adam "C", Masopust Jiří a Šváb Marek. Středeční večerní los poslal Atlético z druhého výkonnostního koše do skupiny L a jak se později ukázalo, nešlo o skupinu vůbec jednoduchou. S Atléticem ji tvořily ještě týmy Aramis SE – Mad Dogs (maďarský tým, který celou soutěž v jejím premiérovém ročníku vyhrál), Art Metali Junajted (Chorvatsko) a NK Herceg Bosna Tirol (Rakousko).

Prvním vyzyvatelem hráčů Atlética byl chorvatský tým Art Metali Junajted. A byli to bohužel Chorvaté, kdo měl po celou dobu otěže utkání pevně v rukou a po poločase 2:0 zvítězili nakonec pohodlně 7:3. Kuriozitou tohoto zápasu jsou určitě dvě obdržené branky od jmenovce držitele Zlatého míče pro nejlepšího hráče MS 2018 Luky Modriče. Za Atlético, které se začalo prosazovat až ve druhé půli, přesně pálili Svatopluk Boušek, Jakub Kiliján a Adam Koudelka.

Hned první zápas tak mosteckým nevyšel a ti se museli ve zbývajících zápasech základní skupiny výrazně zlepšit. To dokázali hned ve svém druhém čtvrtečním utkání proti rakouskému zástupci, NK Herceg Bosna Tirol. Tento střet pro sebe Atlético získalo přesvědčivě 5:0 po poločase 2:0. Mezi tři tyče Rakušanů opět mířila stejná trojice jako v prvním zápase, dvakrát Jakub Kiliján a Adam Koudelka a jednou Svatopluk Boušek. Dvě asistence si v zápase připsal Jiří Masopust.

Situace ve skupině se zamotala tak, že ve svém pátečním posledním zápase základní skupiny muselo Atlético Most nejen zdolat vítěze Ligy mistrů z roku 2016, maďarský tým Aramis SE – Mad Dogs, ale zároveň zvítězit minimálně o tři góly, aby ze skupiny postupovalo lepším skóre. První část tohoto přetěžkého úkolu skvěle hrající Atlético dokázalo. Tu druhou již bohužel nikoliv. V zápase získalo nesmírně cenný skalp po výhře 5:3 po půli 3:0. Po dvou gólech si opět připsala dvojice Jakub Kiliján a Adam Koudelka, ke kterým se tentokrát připojil jedním zásahem Marek Šváb. Skvěle hrající Jakub Kiliján v tomto utkání zároveň na dva góly nahrál. Přes tuto cennou výhru a získaných šest bodů nakonec Atlético ze skupiny o jediný vstřelený gól nepostoupilo a Liga mistrů tak pro jeho hráče skončila po bojích v základních skupinách, když v té své skončilo na třetím místě.

Opět se tak ukázalo, jak umí být sport občas krutý. Přestože Atlético Most končí Ligu mistrů s bilancí dvou výher a jedné porážky, dál se neprobojovalo. Přesto je konečné 48. až 33. místo v rámci klubové scény celé Evropy jistě výborným výsledkem a nelze ho nazvat jinak než mimořádným úspěchem. Vždyť mluvíme o sportu, kterému se napříč Evropou věnují statisíce hráčů v tisícovkách malofotbalových týmů. Samo Atlético Most jistě pomýšlelo ještě výše a je určitě škoda, že po losu neskončilo v některé z jiných základních skupin, které třeba neměly takovou kvalitu. Na druhou stranu je Atlético Most velmi mladým týmem a určitě může v budoucnu dosáhnout ještě na větší úspěchy v této soutěži.

Celá účast Atlética Most by byla jistě nemyslitelná bez podpory sponzorů a města Most a je tak jistě na místě jim na závěr tohoto článku velmi poděkovat.

  • Aleš Janeček
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru