Gambleři jsou po nedělních zápasech v čele tabulky, GMS Most doplatil na absenci a zranění
Foto: MLMK
Sport

Most - Další neděle a další odehrané zápasy v rámci Mostecké ligy malé kopané. Takový byl program na hřišti 11. ZŠ Most, na který později navázalo superligové utkání. V rámci nedělního sledu zápasů byly odehrány celkem tři utkání a jedno bylo zkontumováno z důvodu odstoupení jednoho z týmů z letošního ročníku.

Prvním střetnutím byl zápas mezi proOFFICE a Avengers Most, tedy týmy ze samého chvostu tabulky. Poslední proOFFICE se tentokrát sešel v poměrně silné sestavě, což rozhodně neplatilo o jejich soupeři. Ten naopak vyslal do utkání sestavu bez možnosti střídání a přes nesporné individuální kvality některých jejich hráčů musel za tento fakt zaplatit. To se začalo naplňovat od samého počátku zápasu a proOFFICE pro sebe nakonec utkání získal přesvědčivě 17:5. Vítěze tentokrát bodově táhla dvojice David Smetánka a Tomáš Zetka (oba 4+2), která tím pro sebe uzmula titul bodujících i střelců tohoto neúplného kola. Bodově dále vyčnívali Jakub Rameš (1+4) či Jaroslav Hrvol (3+1). Za zmínku jistě stojí i bodový zápis gólmana vítězů, Vojtěcha Bendy, který v rámci své na gólmana až absurdní útočné aktivity zaznamenal zápis 1+1. Za poražené jednoznačně vyčnívala jejich nejkvalitnější dvojice David Berki (2+2) a Radek Gutwald (3+0).

V dalším zápase potvrdili úlohu favorita Gamblers Most, kteří porazili Inseminátors FC v poměru 7:2 po poločase 4:1. Gambleři v nepočetné, ale o to silnější sestavě, včetně tří mistrů světa a Evropy, Ondřeje Bíra v bráně, Jakuba Poláka a Tomáše Režného, byli nad síly nadšeně bojujících Inseminátors. Vítěze tentokrát táhl Zdeněk Macháček (3+1) doplňovaný především Denisem Ďurčem (1+2). Po dvou kanadských bodech brali František Jelínek a Jakub Polák (oba 1+1). Oba góly poražených zařídil Martin Pučok (1+1). Druhý jejich úspěch si pakl připsal Miroslav Braum. Gólman vítězů, Ondřej Bíro, si pak díky pouhým dvěma obdrženým brankám, připsal titul brankáře tohoto kola.

Po jednom odloženém utkání následovalo velmi kvalitní střetnutí mezi GMS Most a Atlético Most. V něm dokázalo GMS vést už 3:1, aby nakonec padlo 3:5. Znovu se ukázalo, že GMS sice disponuje nesmírně kvalitní sestavou, ale pokud z ní vypadnou jeden, dva špičkoví hráči, těžko je nahrazuje. A právě toto potkalo GMS tuto neděli, když Vít Popelka nenastoupil vůbec a jejich druhá hvězda, Petr Bohata, se v průběhu prvního poločasu zranila. Vítěze za výhrou táhli dvoubodoví Jiří Formánek a Jan Štefko (oba 2+0), Daniel Kasal (1+1) a Svatopluk Boušek a Jakub Hruštinec (oba 0+2). Za poražené odpor zajišťovali především Antonín Harzer (1+1) a Erik Laurich (0+2).

Kolo bylo uzavřeno kontumační výhrou Švejka nad VEM Most, které z letošního ročníku odstoupilo.

Do čela neúplné ligové tabulky poskočili dlouholetí hegemoni mosteckého malého fotbalu, Gamblers Most. Za nimi pak následují GMS Most a Atlético Most.

Ani absence nezměnila nic na výsadním postavení Víta Popelky v kanadském bodování soutěže. To stále pohodlně ovládá se zápisem 27+31. Za ním je jeho spoluhráč z GMS Most Petr Bohata (33+16) a na třetím místě Adam Koudelka (26+12) z Atlética Most.

Stejná trojice je aktuálně nejlepšími střelci ligy. Bohata (33 zásahů), Popelka (27) a Koudelka (26).

Popelka je pak i v čele nejlepších nahrávačů soutěže (31 asistencí) a to před Davidem Mackem (21) z Gamblers Most a trojicí Petr Bohata, Martin Boček (Inseminátors FC) a Dominik Dolejší (Atlético Most) (všichni tři 16).

Nejlepší trojicí gólmanů ligy je momentálně Ondřej Bíro z Gamblers Most (průměr 2,86 obdrženého gólu na zápas) před Miloslav Aschenbrenner z Katalánců Most (3,00) a Václavem Šlégrem z Atlética Most (3,38)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru