VIDEO: Policisté obvinili agresivního vybržďovače od Obrnic. Může jít na osm let do vězení!
Agresivní způsob vybrždění zvolil řidič u Mostu. Foto: Facebook
Zajímavosti

Most - Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z trestného činu obecného ohrožení 42letého muže z Chomutovska. Muž měl při řízení vozidla agresivní jízdou ohrožovat účastníky silničního provozu.

K události došlo koncem října v odpoledních hodinách na silnici I/13. Řidič osobního auta značky Škoda ve směru od Bíliny na Most měl spustit výstražná světla a prudce brzdit před jiným osobním vozidlem, jehož řidič byl nucen zareagovat tak, aby předešel střetu vozidel. "Nebezpečný styl jízdy řidič škodovky opakoval i v dalším úseku, kdy se řidiče stejného vozidla snažil zastavit obdobným způsobem a za plného silničního provozu. Na nebezpečnou jízdu museli reagovat i další řidiči motorových vozidel," uvedla mluvčí policistů Ludmila Světláková.

Situace vygradovala v úseku u obce Obrnice, kdy řidič škodovky předjel poškozeného, následně dostal vůz do smyku a auto zastavil příčně přes pravý jízdní pruh vozovky před svodidly a před vozem poškozeného. Ten, aby odvrátil hrozící střet, vyjel na poslední chvíli do levého jízdního pruhu.

"Těmito nebezpečnými manévry na silnici ohrozil obviněný nejen osádku poškozeného automobilu, který neustále vybržďoval, ale i ostatní motoristy, kteří jeli v uvedené době ve směru na Most. Obviněný je stíhán na svobodě a bude-li uznán vinným, může mu soud uložit trest odnětí svobody na tři léta až osm let," dodala mluvčí policistů.

Ke zranění osob naštěstí nedošlo a nebyla způsobena hmotná škola.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru