VIDEO: Tuhle pohádku znáte všichni! V Docela velkém divadle v Litvínově má premiéru Dlouhý, Široký a Bystrozraký
Dlouhý, Široký a Bystrozraký. Foto: Pavel Šafář
Zajímavosti

Litvínov - Hrál v několika filmech po boku těch nejlepších. Začínal v Libereckém divadle F. X. Šaldy. Později založil Branické divadlo pantomimy. Je autorem nebo alespoň spoluautorem několika divadelních her. Většinu z nich režíroval, na některých se podílel jako choreograf, v mnoha i hrál. V Docela velkém divadle se z hostujícího herce stal hostující režisér. Antonín Klepáč.

Jsi režisér pohádky, která má v sobotu, 2. března premiéru. Můžeš nám k té pohádce něco říct?

My tomu říkáme DŠB, a je to Dlouhý, Široký a Bystrozraký. Myslím, že je to pohádka, kterou znají všichni rodiče, a i větší děti, možná i ty nejmenší. A právě proto jsme si tento titul vybrali, protože přitáhneme k nám do divadla nejenom malinký děti, ale i ty větší, dospělý, možná i babičky a dědečky.

Začínal jsi v Liberci, kde jsi jako herec začínal v divadle F. X. Šaldy, dnes režíruješ v litvínovském divadle. Jak ses k tomu dostal?

Tak já jsem po mnoha letech, kdy jsem odešel z Liberce a nastoupil jsem v Praze v divadle Ateliér ve Spálený. Později jsme s kolegou založili divadlo v Braníku, divadlo pantomimy a později jsem dostával nabídky i režírovat, loutková představení. A na základě toho jsem pak dostal nabídku do Mostu, do divadla Rozmanitostí, kde jsem nastoupil jako umělecký šéf a vlastně jsem režíroval několik let pohádky, ale loutkové. A tam jsem se taky poprvé setkal s Dlouhým, Širokým a Bystrozrakým, ovšem ti herci byli dřevění, takže to pro mne byla taková jednodušší práce. Protože oni neodmlouvají, poslouchají a dělají přesně to, co chci. Což tady, až přijdete na premiéru, uvidíte je možná trošku jinak.

A je něco, co tě na té pohádce ještě překvapilo?

Mě už moc věcí nepřekvapí, ale překvapili mě herci z divadla. Protože oni denně hrají, dopoledne, odpoledne, večer a mezitím zkoušíme. A oni jsou vždy perfektně připravení a plní elánu a nikdo z nich není unavenej, což je asi taky mládím a tím, že mají to divadlo rádi.

Takže premiéra hry v sobotu, 2. března v 16 hodin v Docela velkém divadle v Litvínově.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru