VÍTE, ŽE... Za Mostem vznikl úplně nový most, zatím po něm skoro nikdo nejezdí
Nový most přes potrubí z chemičky. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Most - Stavba nové silnice z Mostu na Mariánské Radčice si vyžádala vybudování nového lanového mostu u muzea. O tom již ví snad každý. Na stejné silnici ale bylo zapotřebí stavět i druhý velký most.

Přemostění překonává potrubní cestu z areálu Chemparku do odkaliště u Braňan. Velké potrubí stavbaři překonali právě tímto způsobem. Most najdete asi kilometr za skládkou Celio. Zatím ale leží na uzavřené silnici, doprava je zde jen sporadická, vjezd oficiálně zakazují dopravní značky.

A uzavřeno zde může být ještě několik měsíců. "Silnice Most-Mariánské Radčice bude zprovozněna pravděpodobně v měsíci červnu až červenci letošního roku. Záleží však na zhotoviteli (Herkul a.s.) a investorovi (ČR zastoupená Ministerstvem financí). Město Most nemá téměř žádné možnosti, jak proces předání a převzetí stavby urychlit," vysvětlil primátor Mostu Jan Paparega v odpovědích obyvatelům na webu statutárního města.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru