VIDEO: Konec světa? Youtuber natočil janovské sídliště jako Černobyl
Sídliště Janov. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Litvínov - Samozřejmě, černobylská havárie jaderného reaktoru je bezpochyby diametrálně odlišnou katastrofou. Některé následky jsou ale podobné těm, které způsobili lidé na litvínovském sídlišti Janov.

K explozi v prostoru reaktoru došlo na Ukrajině v dubnu 1986. Jen o pár let se k jiné "katastrofě" začalo schylovat v Litvínově. To když se město začalo zbavovat svých bytů a tak ztratilo kontrolu nad tím, co se na kdysi hezkém panelovém sídlišti na úbočí Krušných hor začne dít.

Dnes je plné zdevastovaných domů, vypálených bytů, nepořádku. Začne se s jejich bouráním, ale ani to nebude tak snadné. Zmizí jen některé, jiné se městu vykoupit zpět nepodaří a soukromí vlastníci nebudou do demolice investovat. Na youtube se objevilo aktuální video, které zachycuje stav opuštěných domů. Ano, toto opravdu udělali lidé ve 21. století.

https://www.youtube.com/watch?v=jVszLlKt0mo

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru