VIDEO: Tělocvičnu ve škole zaplnil sníh! Překvapení připravili na 7. ZŠ
Sníh v tělocvičně. Foto: Olga Markuzziová
Zajímavosti

Most - V rámci cyklu Čtvero ročních období, jenž má ulehčit předškolákům výběr základní školy a seznámit je důkladněji se základní školou č. 7 v ulici Jakuba Arbesa v Mostě, se ve středu 11. prosince konalo Kouzelné cinkání. Děti si přinesly každý svůj zvoneček, rolničku, nebo třeba jen zazvonily klíči a díky tomu začalo ve škole sněžit.

Sníh, který pracovníci školy vytvořili z polystyrénu, způsobil dětem nefalšovanou radost a vyvolal obrovské nadšení mezi všemi. Na „sněhu“ se pořádně vyřádily, vyhazovaly ho do výšky, klouzaly se po něm na pytlích, vytvářely v něm andělíčky, prostě dělaly v něm všechno, co by dělaly děti venku, kdyby Martin přivezl sníh i do ulic Mostecka.

Sníh ale nebylo jediné, co si děti užívaly díky Kouzelnému cinkání. Zjistily, jak to může ve škole vypadat, poznaly své případné budoucí paní učitelky, své budoucí spolužáky, a nahlédly do vyučování na této škole. Tři paní učitelky si pro ně připravily tři tipy výuky a děti to očividně po celou dobu velmi bavilo.

https://www.youtube.com/watch?v=tu74Fgdx8Hc

Slovem akci provázel oblíbený moderátor Vlasta Vébr. Vlídným slovem k dětem promluvila ředitelka 7. základní školy Libuše Hrdinová. Na závěr si všichni zazpívali za světla svíček koledu a pochutnali si na perníku s čajem.

Čtvero ročních období bude pokračovat dalšími dny v příštím roce. Děti si prověří svoji zručnost ve středu 20. března 2020 od 16 hodin na Dílničkách, po nichž budou v dubnu probíhat zápisy do prvních tříd základních škol. Zapsaní žáci se pak společně se svými budoucími spolužáky a se svými rodiči zúčastní ve středu 29. května opět od 16 hodin Hřišťovky s opékáním. Více o tomto cyklu se dozvíte v našem článku zde.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru