Včelaři z Mostecka spojili síly s centrem Bridge 714. Dozvíme se více o užitečném hmyzu
Včelařka Nikola Brunnerová. Foto: archiv N. B.
Zajímavosti

Most – Nikola Brunnerová patří mezi nejmladší včelaře, respektive včelařky na Mostecku. Když před čtyřmi lety začínala se včelařením, našla pomoc v mosteckém svazu včelařů. A nyní pomohla svým kolegům najít nový prostor, kde se budou scházet. Užitek z toho může mít i veřejnost.

Svaz včelařů našel nové zázemí pro své schůze v Bridge 714. To je vloni vzniklé centrum pro pracovní i volnočasové aktivity. „Zaujalo mě, že v Bridge 714 mají včely na střeše a že majitel se o ně zajímá,“ vypráví Nikola Brunnerová. A tak slovo dalo slovo a z Bridge se stane něco jako klubovna mosteckých včelařů.

Proč by to mělo zajímat i veřejnost? Protože jde o ideální místo, kde se mohou o jednom z nejužitečnějších tvorů na Zemi něco dozvědět.

„Zapadá to do našeho kontextu. Mohli bychom zde ve spolupráci se svazem dělat osvětu, přednášky, nebo třeba fler jarmark se včelími produkty,“ přemýšlí nad budoucí spoluprací Aleš Smetana, který s manželkou centrum Bridge 714 v Mostě vybudoval z chátrající budovy.

„Včely jsou nejlepší mazlíček, nekoušou, nesmrdí, nevadí jim, že jedete na dovolenou,“ přidává se smíchem jedno moudro. A pak ještě o něco vážněji dodává, že téma včelaření, včel a jejich produktů není jen tématem o zdraví, ale v současné době i tolik populárním ekologickým tématem. „Městský med je velmi zajímavý a je odlišný od jednodruhového,“ říká s tím, že se letos jako čerstvý včelař těší na svůj první mostecký med.

O Bridge 714

Bridge 714 je místo, které v Mostě dlouho chybělo. Představuje ucelenou nabídku služeb pro jednotlivce, rodiny i firmy z různých oblastí s cílem rozvíjet město i lidi, kteří v něm žijí. Nabízí technické vzdělávání dětí i dospělých, sdílené pracovní prostory (coworking), workshopy s pracovními i life-style tématy, multimediální dětský koutek pro nejmenší, centrum virtuální reality a učebnu digitální fotografie, stylovou kavárnu a vinotéku s nabídkou produktů z celého světa. Sídlí na rohu ulic Brněnská a U Stadionu v Mostě.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru