V Litvínově začala další demolice. Budovy musí ustoupit dopravnímu terminálu
U nádraží vyroste nový dopravní terminál. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Litvínov – Po demolici panelového domu na sídlišti v Litvínově se ve městě aktuálně bourá další starý objekt. Bagry rozebírají stavby u vlakového nádraží, na jejichž místě vznikne nový dopravní terminál.

O vítězi zakázky za více než 53 milionů informovala litvínovská radnice už na začátku května. Práce provede Metrostav.

Předmětem zakázky je úprava stávajícího dopravního terminálu města Litvínova, kde dojde k vybudování nových nástupišť, přístupových chodníků, pojízdných ploch, odstavné plochy pro autobusy a záchytného parkoviště P+R.

Součástí dopravního terminálu bude obnova veřejného osvětlení, přilehlého trolejového vedení, informačního systému a odvodnění terminálu. V rámci stavby dojde i k přeložkám dotčených inženýrských sítí. Řešena je také výsadba nové zeleně.
V rámci akce dojde také k úpravě komunikace v ulici Mostecká a úpravě zastávek tramvajové trati.

Před zahájením výstavu nového terminálu je nutné provést demolici tří objektů nacházejících se v prostoru dopravního terminálu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru