Olej nepatří do záchodu, nabádají na billboardu studenti z Litvínova. Reklamu zaplatil učitel
Kam dávat použitý jedlý olej? Do speciálních kontejnerů, upozorňují studenti. Foto: archiv Williama Vernera
Zajímavosti

Litvínov - Studenti místní střední školy v Litvínově William a Justýna chtěli jsme aktuálně před Vánoci poukázat, že řada lidí jedlý olej po smažení stále netřídí, ale vylije do odpadu.Na problém upozorňují na billboardu, který zaplatil jejich učitel.

"Jak vznikl náš billboard na toto téma? S naším učitelem jsme diskutovali o předvánoční reklamě a měli jsme navrhnout, k čemu bychom případnou reklamní plochu využili my. Se spolužačkou nás netěší, že řada lidí dlouhodobě olej ze smažení vylévá do dřezu či záchodu. Ten následně nejen zanáší odpadní potrubí, ale také přetěžuje čistírny vod. Našemu učiteli se myšlenka zalíbila a plně nás v ní podpořil. Hned druhý den jsme motiv nafotili, náš učitel reklamu graficky vytvořil, a nakonec i celý nápad finančně uhradil," uvádí k nápadu William Verner.

A studenti šli ještě dál. Založili odkaz www.olej.space, který přehledně ukáže sběrné nádoby na jedlý olej v Litvínově. Od myšlenky k vylepení, pouhý týden času. "Záplavu předvánočních akčních billboardů tak narušil i jeden lidsky zcela obyčejný, který věříme přiměje pár z nás třídit olej ze smažení. Hezké Vánoce všem!" vzkazují William a Justýna, studenit místní Scholy Humanitas.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru