Měl jsi školku, že?
Ilustrační foto: Gyerek Szoba
Zajímavosti

U párů, které mají děti, přináší narození prvního a potom druhého atd. obrovské změny. Jakmile se žena a muž stanou rodiči, vytvoří se svým dítětem rodinu se všemi radostmi a obtížemi. Většina párů je nadšená, šťastná a někdy možná s malým strachem o své nenarozené dítě. Jedním z nejdůležitějších úkolů je zařídit a navrhnout dětský pokoj. Styl dětského pokoje do značné míry určuje pohodu a náladu malého chlapce nebo dívky, kteří v něm žijí.

Na jaké aspekty bychom měli věnovat pozornost při zdobení dětského pokoje?

Při zdobení místnosti pro novorozence nebo kojence je primárním faktorem bezpečné, zdravé prostředí a atmosféra. Při navrhování interiéru záleží také na umístění a velikosti místnosti. Při plánování barvy stěn upřednostňujeme pastelové odstíny, zdrženlivější barvy. V závislosti na věku dítěte můžeme pokoj zkrášlit vzory a dekorativními prvky. Chcete-li vytvořit zdravou atmosféru, často větrejte, pokud nežijete v oblasti s nadměrným smogem. V tomto případě lze vzduch čistit pomocí zařízení na čištění nebo filtrování vzduchu. Mnoho rodičů má potíže s anestetizací svého dítěte, nebo když jeho dítě konečně spí, často se probouzí a plačí, nemohou tvrdě spát.

Hushaby

Jedním z důvodů narušeného, ​​neklidného spánku může být vytrvalý hluk prostředí venku. Existují určité zvuky, jejichž monotónnost a jedinečná frekvence mají uklidňující a uklidňující účinek na děti, tyto zvuky se nazývají bílé zvuky. Ale ne veškerý hluk vám pomůže usnout. Zvuk výfuku z vozidel pronikajících do ulice, hučení, řvoucí hudba z automobilů, křik opilých nebo kolemjdoucích může být pro děti děsivý. Pokud žijeme v kondominiu, hlasitost sousedů také brání klidnému odpočinku. Tradiční stavební materiály, jako jsou cihly a beton, stejně jako reflexní povrchy na skleněných plochách, odrážejí zvuky, které v místnosti vytvářejí nepříjemné ozvěny. V malých, čtvercových nebo obdélníkových místnostech je to ještě více zesíleno. Aby byla zvuková izolace účinná, použijte prvky vyrobené z materiálu, který má absorpci zvuku.

Pokud dítě spí, bude naše noc klidná

Na stěny a stropy lze umístit akustické a zvukově izolační panely, které zabraňují ozvěnám a eliminují hluk. Struktura zvukotěsných materiálů je pružná, hustá, porézní. Nemusíme se vzdávat dekorativních doplňků ve prospěch zvukové izolace, bass trap, protože panely pohlcující zvuk jsou k dispozici v několika barvách a stylech. A fototiskové prvky lze vyrobit s jakýmkoli obrázkem nebo fotografií podle stylu školky nebo vkusu našeho dítěte. Před okna umisťujeme zvukotěsné závěsy, abychom mohli nejen odfiltrovat hlasité zvuky, ale také vyloučit světlo, což je velmi užitečné během denního spánku. Na podlahu školky položte silné, hustě tkané zvukotěsné koberce; tyto látky pohlcují hluk, jsou díky měkkému a hebkému pocitu bezpečné, například když batole spadne, a také se snadno čistí! Pokud naše dítě miluje hudbu, jemná a příjemná hudba mu může pomoci usnout. Prvky pohlcující zvuk také hodně vylepšují zvuk hudby.

Zvuky, zvuky

Lidské ucho nemůže vyloučit zvuky ani ve snech. V našem moderním světě je hlukové znečištění jedním z nejzávažnějších problémů. Kojenci a malé děti jsou mnohem citlivější na zvuky a zvuky. Jen na to pomyslete, plod již v děloze slyší hlas své matky, tlukot srdce a vnější zvuky. Plodová voda tlumí infiltrující zvuky, ale když dítě přijde na svět, uslyší hlasitě vše, co se kolem něj děje. Dlouhodobý hluk může také způsobit napětí, agresi, neklid, bolesti hlavy a problémy s nervovým systémem. Míra ovlivnění hluku závisí na věku a pohlaví, ale výzkum ukázal, že děti jsou nejcitlivější na nepříjemné zvuky.

Při návrhu dětského pokoje se nezaměřujte jen na barvy a vzory, postarejme se o klidné prostředí bez hluku!

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru