Trasy pro běžkaře mezi Novým Městem a Komárkou jsou upravené
Běžkaři mohou o víkendu vyrazit do bílé stopy. Foto: Ilona Kaulfuss
Zajímavosti

Nové Město – Běžkařské trasy Nové Město – Cínovec a Komáří Vížka jsou už upravené a běžkaři mohou o víkendu vyrazit do bílé stopy.

K dispozici je magistrála z Nového Města na Cínovec a Komárku, okruh přes Pramenáč a smyčka u Cínovce od Vojáka k Vřesovišti. Parkování je na Komárce, na Cínovci na Pomezí, u Rudných dolů a Krušnohorského dvora, na Vitišce nebo na Novém Městě nahoře u trafa. Teplý čaj si koupíte ve výdejních okénkách na Pomezí, v Krušnohorském Dvoře, na Mikulášce na Vitišce a U Hanky na Moldavě.

V tuto chvíli není podle stránky Bílá stopa… upravený okruh Vápenice a cesta na Moldavu, kde musí napadnout ještě pár centimetrů sněhu. Na lyžích se dá ale projet mezi nádražími na Moldavě a na Novém Městě, což uvítají zejména ti, kteří přijedou vlakem. Přehled o upravených trasách najdou zájemci na webu skimapa.cz.

Někteří z běžkařů se dotazovali, zda mohou přispět na úpravu tras. Krušnohorská magistrála je udržovaná v rámci projektu Bílá stopa, který zajišťuje MAS Cínovecko v délce cca 20 kilometrů. Jedná se o nejdelší souvisle udržovanou trasu ve středním Krušnohoří, která tvoří významnou část Krušnohorské magistrály. Akci podporuje Ústecký kraj a obce regionu. Pomoci mohou zájemci finančním příspěvkem, zaslaným na číslo účtu 27460914/0300, VS 111.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru