POZVÁNKA: Centrum Europe Direct Most nové generace slavnostně zahajuje svou činnost
foto: Vysoká škola finanční a správní v Mostě
Zajímavosti

Most - Evropská komise vytváří v každé členské zemi instituci s označením Zastoupení Evropské komise (ZEK). Aby však bylo napojení tohoto nejvýznamnějšího orgánu EU na regiony, obce, školy, podnikatelské i neziskové subjekty a samozřejmě na samotné obyvatele co nejefektivnější, zřizuje Komise síť center Europe direct zasahující do regionů všech členských zemí. Celkem je v EU 424 těchto středisek, v ČR 11. V Bruselu je v pětileté periodě vyhlašovaná výzva a na základě kvality projektu jsou vybrána nejúspěšnější ED centra pro daný region. Pro období 2021 – 2025 obhájilo svoji existenci centrum Europe Direct Most na základě vítězství ve velmi silné konkurenci.

Naší hostitelskou organizací je univerzita Vysoká škola finanční a správní, která nám poskytuje vynikající zázemí po stránce prostorové, technické i finanční. Centrum ED Most využívá těchto podmínek na studijním středisku univerzity, které se nachází v ulici Pionýrů 2806 v Mostě.

Naše aktivity jsou zaměřeny na přiblížení činností EU, které mají vliv na život v našem regionu a aktivizovat jeho občany a další subjekty k co nejefektivnějšímu zapojení při prosazování těchto myšlenek a využívání potenciálu, který členství v EU přináší. Ke splnění těchto cílů napomáhají přednášky, školení, soutěže i nabídky pro osobní konzultace (např. v otázkách pobytu a zaměstnání v jiné zemi EU.

Kromě jiných aktivit, které proběhly a probíhají (například pomalu končící kurz Entrée do francouzštiny) chystáme akci „SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ ČINNOSTI CENTRA ED NOVÉ GENERACE“, která proběhne 16. září, jejíž program je součástí následující pozvánky.

POZVÁNKA

SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ ČINNOSTI CENTRA ED NOVÉ GENERACE

Oficiální odhalení plakety Europe Direct Most nové generace v areálu Vysoké školy finanční a správní v Mostě, ul. Pionýrů 2806.

PROGRAM 16. září 2021

8:00 - 9:30 Přednáška s názvem Na zelené evropské cestě, přednáší PaedDr. Václav Netolický – manažer centra ED Most

10:00 Zahájení výstavy s názvem Zelená pro Evropu – Green Deal for Europe

13:00 Slavnostní odhalení plakety Europe Direct Most nové generace za účasti zástupců významných regionálních institucí

14:00 - 15:00 Přednáška s názvem Fond spravedlivé transformace – co přinese Ústeckému kraji, přednáší PaedDr. Václav Netolický – manažer centra ED Most

15:00 – 16:00 Diskuze, ukončení akce

V průběhu celé slavnostní akce bude k dispozici pro hosty občerstvení.

Na tuto akci vás srdečně zveme a těšíme se na setkání při realizaci dalších aktivit v průběhu celého roku.

PaedDr. Václav Netolický – manažer centra ED Most
Soňa Tóthová – samostatná odborná referentka centra ED Most

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru