AKTUÁLNĚ: V Mostě slavnostně začal provoz společnosti forteq, zaměstnává 150 lidí a plánuje rozšíření výroby
Mostecký závod nadnárodní skupiny forteq. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Most – Nadnárodní skupina forteq v pondělí oficiálně otevřela svůj závod v Mostě. Nachází se v blízkosti města a zaměstnává přibližně 150 lidí s vizí budoucího růstu.

Společnost forteq Czech je součástí švýcarské nadnárodní skupiny forteq, zabývající se výrobou přesných plastových komponentů a sestav zejména pro automobilový průmysl. Nedodává přímo automobilkám, ale produkuje součástky pro další výrobce.

Závod v Mostě se začal stavět ve Velebudicích na zelené louce na podzim 2018. V provozu je nyní mezi 150 a 160 zaměstnanci. „Věřím, že forteq bude mít Mostečanům co nabídnout,“ uvedl primátor Mostu Jan Paparega, který se zúčastnil slavnostního otevírání.

edeniky 226

Slavnostní otevírání mostecké továrny. Foto: Oldřich Hájek

Mostecká továrna je nyní v rámci švýcarské společnosti největší a nejmodernější. „Skupina forteq má s tímto závodem velké plány. Hodlá zde rozšířit výrobu,“ uvedl ředitel mosteckého podniku Milan Macháček.

Společnost forteq se do Velebudic do nové výrobní haly přestěhovala z průmyslové zóny v Kopistech. Fanoušci seriálu Most! si ji mohou vybavit i z tohoto populárního televizního díla.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru