ORLEN Unipetrol znovu získal nejvyšší ocenění v prestižní soutěži Czech Industry Challenge
ORLEN Unipetrol navazuje na úspěchy z předchozích ročníků soutěže Czech Industry Challenge. Foto: ORLEN Unipetrol
Zajímavosti

Litvínov, Praha - ORLEN Unipetrol navazuje na úspěchy z předchozích ročníků soutěže Czech Industry Challenge a již potřetí v řadě si z jedné z výzev prestižní celorepublikové soutěže, zastřešené Ministerstvem průmyslu a obchodu, odnáší ocenění za první místo. Odborná porota soutěže vyhlásila sokoly z komínů ve výrobních areálech této firmy nejlepším ambasadorem. ORLEN Unipetrol bodoval i v dalších dvou kategoriích soutěže Czech Industry Challenge. Druhé místo získal za průmyslovou fotografii a třetí místo za náborové video. Czech Industry Challenge usiluje o zvyšování atraktivity českého průmyslu v očích mládeže, o podporu dalšího růstu a také o zviditelňování kvalitní práce českých pracovníků.

„Máme velkou radost, že se naše společnost již potřetí v řadě zařadila v hodnocení odborné poroty prestižní soutěže Czech Industry Challenge mezi inspirativní lídry českého průmyslu,“ říká Katarzyna Woś, místopředsedkyně představenstva skupiny ORLEN Unipetrol. „O sokoly v areálech našich podniků svědomitě pečujeme již deset let. Za tu dobu se u nás vylíhlo již čtyřicet mláďat tohoto kriticky ohroženého druhu. Jejich život přibližujeme veřejnosti a především dětem díky online vysílání z kamer instalovaných přímo v hnízdech. Sokoli jsou symbolem našeho úsilí o ochranu a podporu životního prostředí v regionech, v nichž působíme.“

Letošní rok byl pro sokoly velmi plodný. V květnu se páru sokolů, který hnízdí ve stometrové výšce na komíně teplárny v Chemparku Záluží u Litvínova, vylíhla sokolí trojčata – dvě samičky a jeden sameček. Široká veřejnost mohla jejich růst sledovat online na webu starameseosokoly.cz. Na facebookové profilu ORLEN Unipetrol navíc proběhla mezi fanoušky soutěž, z níž vzešla pro sokolíky jména Mia, Žofinka a Falco. A to není všechno. V Chemparku se totiž letos zahnízdil ještě jeden pár sokolů, který vyvedl další dvě mláďata – samičku a samečka. Hnízdění ve vzájemné blízkosti není přitom u sokolů vůbec obvyklé.

Sokoli stěhovaví žijí v litvínovském chemickém areálu již od roku 2011. Další páry tohoto pozoruhodného dravce nalezly svůj životní prostor s potřebným klidem a dostatkem potravy na vysokých komínech rafinérie v Kralupech nad Vltavou a neratovické Spolany. Partnerství společnosti ORLEN Unipetrol se sdružením ALKA Wildlife trvá již deset let a za tuto dobu se vylíhly celkem čtyři desítky těchto kriticky ohrožených ptáků, jejichž současná populace v České republice čítá přibližně 110 hnízdících párů. Během uplynulých dvou desetiletí se tak i díky úsilí společnosti ORLEN Unipetrol podařilo zvětšit počet sokolů stěhovavých v naší zemi na více než pětinásobek.

Industrialni fotografie

Industriální fotografie. Zdroj: ORLEN Unipetrol

Kromě 1. místa sokolů v kategorii Nevšední ambasador bodovala společnost ORLEN Unipetrol i v dalších dvou výzvách soutěže Czech Industry Challenge – druhým místem v kategorii Průmyslová fotografie a třetím místem za náborové video v kategorii Náborová kampaň. ORLEN Unipetrol se tak dostal mezi nejlepší tři soutěžící ve třech z celkem šesti vypsaných výzev.

Czech Industry Challenge je národní iniciativou pro firmy z rozmanitých odvětví průmyslu, která se zaměřuje na podporu růstu jejich značky, příliv zakázek a získávání nových talentů. Cílem je zvyšovat atraktivitu českého průmyslu pro nové zaměstnance a zajistit jeho další růst. Czech Industry Challenge se snaží popularizovat jednotlivá odvětví a ukazovat kvalitu práce českých pracovníků prostřednictvím partnerů z veřejného sektoru, oborových organizací a odborného školství. Pětičlenné odborné poroty soutěže Czech Industry Challenge jsou složeny z odborníků v oborech fotografie, grafika, HR, marketingová komunikace, PR, psychologie, IT, webový design i animace.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru