Nejtvrdší hasička Ústeckého kraje slaví další úspěch: Eliška Vrbová je druhá nejsilnější na světě!
Foto po představení nových zásahových obleků pro vítěze TFA ligy SEVERU 2021 na soutěži 23.4.2022 v Hostomicích: Archív KSH
Zajímavosti

Ústecký kraj - Není to tak dlouho, co reprezentantka našeho kraje Eliška Vrbová přivezla stříbrnou medaili z mistrovství České republiky v TFA. Nyní přivezla neskutečný úspěch z mezinárodních hasičských her v Portugalsku, které lze vnímat jako neoficiální mistrovství světa hasičů.

Na světových hasičských hrách zářili naši reprezentanti již před 3 lety v Číně, kdy hry takřka ovládli a odvezli několik cenných kovů. To, že to dopadne dobře i letos v Portugalsku naznačoval již první den, kdy našim reprezentantům vyšly disciplíny jako Arm wrestling nebo běh do schodů, či jízda požárním vozem. Netrpělivě se tak čekalo na soutěž v TFA, kde naši muži obhajovali kovy nejcennější a dopadlo to výborně. Obhajoba mužů se povedla, a navíc zazářily i ženy včetně Elišky, která v této disciplíně TFA ve své kategorii vybojovala druhou příčku!

TFA je zkratkou z anglických slov Toughest Firefighter Alive – Nejtvrdší hasič přežije a je názvem nejtěžších hasičských soutěží, které svými podmínkami simulují práci hasiče při zásahu. Hasič je ustrojen do kompletního zásahového obleku včetně obuvi, rukavic a přilby a s nasazeným dýchacím přístrojem jako zátěž. Tato netvrdší hasičská disciplína získává čím dál tím větší oblibu nejenom v naší republice.

Mladá, skromná, usměvavá studentka medicíny je členkou sboru dobrovolných hasičů v Cítolibech (okr. Louny). Od mládí se věnuje hasičskému sportu. Minulý rok byla společně s 116 dobrovolnými hasiči oceněna hejtmanem Janem Schillerem a starostou krajského sdružení hasičů Jiřím Hencem za pomoc v očkovacích centrech. Letos se aktivně zapojuje v pomoci našeho družení na KACPU. Minulý rok zazářila na mistrovství České republiky v TFA, kde se poprvé představily i ženy. Z krajských kol se nominovaly vždy dvě ženy nad 18 let z každého kraje a Eliška obsadila v náročné 4 úsekové soutěži druhou příčku. Stejný rok se stala absolutní vítězkou i Pražské a Středočeské ligy TFA a vyhrála i nově vzniklou ligu TFA pořádanou naším krajským sdružením pod názvem TFA liga SEVERU, ve které si za první příčku vybojovala nový zásahový oblek od společnosti GoodPRO. Na obleku s velkým nápisem Ústecký kraj, tak bylo na světových hrách hned jasné odkud naše reprezentantka je…

Přejeme tak Elišce mnoho dalších sportovních úspěchů a děkujeme ji za perfektní reprezentaci našeho kraje a naší republiky v této náročné disciplíně.
Celkem si reprezentace dobrovolných a profesionálních hasičů odvezla z Portugalska 15 cenných kovů.

(Napsal Matěj Prošek, Člen VV KSH Ústeckého kraje)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru