OBRAZEM: Maďarské partnerské město Mostu Veszprém má úžasnou zoologickou zahradu
Zoo v partnerském městě Mostu Veszprému. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Veszprém, Maďarsko – Moderní zoologická zahrada, rozlehlé dětské hřiště a navíc dinopark pod širým nebem. To čeká návštěvníky ve třetí nejstarší maďarské zoologické zahradě ve Veszprému. Město je od letoška partnerským městem Mostu. Je i podobně veliké. Má asi 58 tisíc obyvatel.

Dohoda o vzájemné spolupráci mezi oběma městy byla podepsána letos 14. května na mosteckém magistrátu. Obě města chtějí rozvíjet spolupráci zejména v oblasti samosprávy, kultury, bydlení, zdravotnictví, podnikání a dalších oblastí veřejného života. Město Most komunikuje s Veszprémem už od roku 2012, kdy ho navštívila první delegace.

Veszprém je středisko stejnojmenné župy a je také okresním městem. Leží nedaleko známého jezera Balaton, něco přes sto kilometrů od Budapešti.

Zoo Veszprém je nejoblíbenější destinací turistů ve středním Zadunají. Zoologická zahrada, která se nachází v krásném prostředí, čeká na návštěvníky každý den v roce, včetně víkendů a svátků. Pojďte se s námi podívat dovnitř. A srovnejte areál třeba se zoologickými zahradami v okolí Mostu.

Vstupné pro dospělého činí po přepočtu asi 300 Kč, za dítě platíte zhruba o stovku méně.

Foto

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru