Na zámku Jezeří obnovili stavebníci divadelní sál. Můžete se do něj podívat při prohlídkách
Stavební obnova divadelního sálu zámku Jezeří dokončena. Snímek po a před rekonstrukcí. Foto: NPÚ / Zámek Jezeří
Zajímavosti

Jezeří - Obnova dvoupatrového divadelního sálu s galerií je dalším významným krokem rehabilitace zámku Jezeří na Mostecku, který patří mezi nejohroženější památky Evropy. Na stavební obnovu navážou v blízké budoucnosti práce, které umožní plně využít prostor k divadelním a hudebním vystoupením.

"Stavební obnova divadelního sálu spočívala zejména ve výměně nosníků eliptické kopule, poškozených částí krovu a dřevěného bednění. Byly doplněny chybějící části balkonu při obvodu divadelního sálu, restaurovány byly poškozené části okenních výplní, včetně sklopných žaluzií, provedena byla nová elektroinstalace sálu a rekonstrukce dubové podlahy v přízemí a v patře. V rámci obnovy byly přímo na místě nebo v restaurátorských dílnách odborně zrenovovány původní uměleckořemeslné prvky," uvádí Národní památkový ústav na webu zámku Jezeří.

Návštěvníci mají jedinečnou možnost zhlédnout obnovený divadelní sál o říjnových víkendech a v den státního svátku 28. října jako součást prohlídkové trasy II. Okruh s výhledem.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru