Začíná otužovací sezona na Kamenčáku. Kdy se můžete jít ochladit?
Voda v Kamencovém jezeře v zimě klesá k bodu mrazu. Foto: Zoopark Chomutov
Zajímavosti

Chomutov - „Super!“ „Krásná zpráva.“ „Už se těšíme!“ Milovníci ledových koupelí už si tu zprávu nadšeně šíří mezi sebou, my ji teď oficiálně potvrzujeme a přidáváme podrobnosti. Ano – otužování na Kamencovém jezeře bude pokračovat i letos!

Obavy z toho, zda se s otužováním v letošním roce začne, vyvolaly stavební práce u hlavního vchodu do areálu. Ty komplikují i přístup k hlavnímu molu, kde otužování vždy probíhalo. Varianta se ale našla snadno – otužilci budou vcházet do vody na druhé straně jezera. „Vyčlenili jsme k tomu první molo od otvické pláže, kde je i budka plavčíka,“ upřesňuje Věra Fryčová, ředitelka Zooparku Chomutov, pod nějž Kamencové jezero spadá. Právě ve směru od Bandy bude také otevřený jediný vstup.

Otužovací akce budou probíhat třikrát v týdnu, přičemž hlavním dnem bude sobota. To bude brána areálu otevřená vždy od 8 do 12 hodin. V úterý a čtvrtek se pak bude možné do ledové vody ponořit mezi 15 a 16 hodinou. „Čas jsme museli posunout, protože se bude brzy stmívat a u malého mola není možnost nasvícení,“ vysvětluje drobnou změnu oproti loňsku ředitelka. Pro plavce bude připravené sociální zařízení i převlékací stany.

Poprvé se areál otužilcům otevře v úterý 25. října a místní nadšenci už se nemohou dočkat. Zoopark s nimi na pořádání akce pravidelně spolupracuje, letos ji pořádá společně se skupinou ´Otužování Chomutov´. „Přijít mohou klidně i začátečníci, kteří chtějí otužování teprve vyzkoušet. Místní komunita jim bude ochotně nápomocná,“ zve do ledové vody také jedna z organizátorek otužování na jezeře Daniela Rotová.

Teplota vody v Kamencovém jezeře se aktuálně pohybuje okolo dvanácti stupňů Celsia, s blížící se zimou se však bude rychle snižovat až k bodu mrazu. V menších bazéncích na velkém mole letos občas i zamrzala a bylo třeba ji prosekat.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru