FOTO: Rybář doplatil na svoji pohodlnost. Na Nechranicích se chtěl dostat za každou cenu autem až k vodě
Foto zdroj: FCB Český rybářský svaz, z. s., Severočeský územní svaz
Zajímavosti

Nechranice - Během tohoto víkendu prováděl Český rybářský svaz kontroly na údolní nádrži Nechranice. Rybářská stráž zadržela dvě povolenky k lovu ryb. K zadržení došlo v sobotu, kdy se lovící dopustili hned dvou přestupků: Nezapsání ponechaných ušlechtilých druhů ryb (sumci), lov z lodě v době zákazu. Na svém facebookovém profilu o tom informovali severočeští rybáři.

Kontroly na Nechranicích probíhaly rovněž v neděli, kdy již nebylo nutné řešit žádný přestupek. Drobné prohřešky byly řešeny domluvou.

1710nechranky4

Zadržené povolenky. Foto zdroj: FCB Český rybářský svaz, z. s., Severočeský územní svaz

Porybní se občas setkávají i s poměrně kuriozními přestupky. Jeden takový zaznamenali právě na Nechranické přehradě, kdy jeden rybář chtěl zřejmě dojet až k vodě, jenže se svým autem uvízl v bahně.

1710nechranky2

Zapadlé auto. Foto zdroj: FCB Český rybářský svaz, z. s., Severočeský územní svaz

"Je třeba také znovu apelovat na rybáře, aby vozidla ponechávali na místech k tomu určených a nezajížděli až k vodní hladině přehrady (aby mohli mít vozidlo hned u svého pánevního dna). Do nádržního prostoru je vjezd mimo výjimek zakázán, za což hrozí postihy např. od Policie ČR. Zároveň na řadě míst hrozí zapadnutí, jak je vidět i na fotografiích z dnešní kontroly," uvádí Český rybářský svaz.

1710nechranky1

Někteří rybáři nedodržují předpisy a snaží se zajet až k vodní hladině. Foto zdroj: FCB Český rybářský svaz, z. s., Severočeský územní svaz

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru