Plánujete dovolenou? To jsou některá z míst, která musíte vidět!
Ilustrační snímek
Zajímavosti

Inspirace na dovolenou není nikdy dost. Právě proto jste si pro vás připravili pár cestovatelských tipů, které zaručeně nadchnou všechny milovníky romantiky, dobrého jídla i historie. Kam se tedy můžete příště vydat na nezapomenutelnou dovolenou a kde sehnat ty nejvýhodnější letenky?

Proč byste měli navštívit Řím?

Atmosféru, kterou zažijete v Římě, zřejmě nezažijete v žádném jiném evropském městě. Kombinaci naprostého dopravního chaosu kloubeného se zdejší romantickou atmosférou, otevřeností místních lidí, kouzelnými uličkami, západem slunce nad Koloseem a lahodnou chutí italských pokrmů by měl alespoň jednou v životě zažít každý z nás.

Jen co se v Římě ocitnete, velmi rychle pochopíte, že právě v tomto městě se skutečně psaly dějiny. I přesto, nebo možná právě proto, dnes panuje v Římě velmi temperamentní, lehce chaotická, romantická a zkrátka jedinečná atmosféra. Dotek historie zde ale skutečně pocítíte na každém kroku. Že se jedná o místo s nesrovnatelnou atmosférou dokazuje i fakt, že zde sídlí samotný papež. Jestliže tedy bude Řím místem vaší příští dovolené, Vatikán byste určitě neměli minout. 

Chcete se do Říma vydat? Rozhodně není s čím otálet. Navíc letenky Řím - eSky.cz vám zaručí jednoduchý proces rezervace i flexibilní způsob platby, takže vám nic nebrání, abyste si letenky do Říma pořídili ještě dnes. Pak už si jen stačí zabalit a těšit se, co vám tato destinace přinese.

Paříž není jen město pro zamilované

Pokud je řeč o romantice, tak zaručeně nesmíme vynechat ani věhlasnou Paříž. Právě Paříž je totiž plným právem považována za hlavní metropoli lásky a romantiky. Romantičtější místo na světě bychom zřejmě hledali jen stěží. I když se totiž v Paříži vydáte kamkoliv, romantická atmosféra na vás dýchne na každém rohu. Ať už se jedná o žádosti o ruku, svatby, svatební cesty či výroční dovolené, toto dechberoucí město nad Seinou je zkrátka romantikou protkané skrz na skrz. Nebo znáte snad jiné místo, kde ročně proběhne tolik zásnub, jako je tomu právě v Paříži? I přesto však není Paříž destinací vhodnou pouze pro zamilované. Pro ty je to tu sice jako stvořené, ale na své si zde přijdou i milovníci historie, dobrého jídla, krásné architektury a typického ruchu velkoměsta. Paříž má turistům opravdu co nabídnout. Skvostnou francouzskou gastronomií, nejslavnějšími muzejními budovami, skvostnými památkami, zábavním parkem Disneyland a dalekými výhledy na celé město to celé jen začíná. 

Výhodou Paříže je mimo jiné i to, že tam můžete být již za necelé dvě hodiny letu. Pokud tedy nejsou dlouhé a složité přesuny nic pro vás, Paříž je naprosto ideální destinací. Letenky do Paříže kromě toho nejsou nikterak drahé a v případě, že tedy stále hledáte místo pro vaši další skvělou dovolenou, Paříž je určitě skvělou volbou.

edeniky 5330

Verona – romantika a historie na jednom místě

Když už byla řeč o Římě, tak rozhodně nesmíme opomenout ani další velmi romantické italské město. Tedy město, kde se nachází ikonický balkon, na němž měla údajně stát Julie, zatímco jí Romeo vyznával svou lásku. Není proto divu, že se právě Verona řadí na přední příčky nejromantičtějších evropských měst. Oproti Římu potkáte ve Veroně mnohem méně turistů, ale výtečných restaurací, romantických uliček, dechberoucích budov, okouzlujících památek a pravé italské atmosféry tu rozhodně není o nic méně. Právě naopak. Řím se sice z hlediska turistu rozhodně řadí mezi vyhledávanější, ale kdo jednou navštíví Veronu, okamžitě si ji zamiluje. A obzvláště teď, kdy ve Veroně neprobíhá hlavní turistická sezona a teploty zde neatakují třicet stupňů, je ideální čas, se do tohoto půvabného města vydat. Ať už s partnerem, kamarády nebo s celou rodinou.

edeniky 5328

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru