Kotníkové boty pro aktivní ženy na zimní dny
Foto: CCC
Zajímavosti

Pokud milujete hory nebo procházky přírodou, bude to chtít i kvalitní kotníkové boty. Že nevíte, podle jakých parametrů je vybírat? Nezoufejte! Na následujících řádcích si na dámskou turistickou obuv posvítíme pěkně zblízka. Čtěte a inspirujte se s námi!

Jaké vlastnosti by měly mít kvalitní turistické dámské boty?

Dámské turistické boty by měly splňovat hned několik důležitých kritérií. Měly by být nejen vysoce módní, ale především by měly být voděodolné a oděruodolné. Vhodné jsou pak i modely, které jsou větruvzdorné. Díky zmíněným vlastnostem budete v kotníkové obuvi v suchu a v teple za každé situace. Obuv s těmito vlastnostmi lze sehnat např. i v kamenných prodejnách CCC. Do chladného počasí pak volte kousky s podšívkou. Žádoucí jsou i kotníkové boty s funkční membránou. Uvnitř boty musí být teplo, ale zároveň však kotníkové boty musí i větrat. Prodyšnost obuvi je tedy také důležitý aspekt, který bychom měly při výběru bot zohlednit. Při nákupu kotníkové obuvi do hor či do přírody bychom se pak měly zaměřit i na materiál, z kterého jsou trekové boty vyrobené. Na výběr máme z celé řady syntetických a přírodních materiálů. V letošní sezóně pofrčí především ty přírodní. Jsou nejen vysoce módní, ale také pohodlné a v neposlední řadě jsou boty z přírodních materiálů i tzv. udržitelné. Na kotníkové boty z přírodní kůže nedáte dopustit.

edeniky 5422

Jaké barvy, vzory a motivy kotníkové obuvi letos pofrčí?

Chcete-li si pořídit stylové trekové boty dámské, bude dobré, když se budete orientovat v módních barvách pro danou sezónu. V té letošní nešlápnete vedle s turistickou kotníkovou obuví v přírodních tónech. Tmavě modré, zelené i hnědé kotníkové boty do přírody tak budou dobrou volbou. Vsadit můžete i na černou klasiku. Černé boty mají mnoho výhod. Jedná se o barvu, která je neutrální a z módy nevychází. Černé kotníkové boty tak snadno sladíte i s pestrobarevným sportovním oblečením nebo s funkčními oděvy se vzory a s motivy. Kvalitní trekingové boty pro ženy v tmavé barvě můžete nakupovat i na oblíbeném e-shopu CCC. Zaměříme-li se právě na motivy a vzory, budou in ty zvířecí. V těch se v přírodě jen tak neztratíte.

Jak správně pečovat o turistickou obuv, aby nám vydržela sloužit delší časové období?

Pokud chceme, aby nám trekové dámské boty vydržely sloužit dlouhé časové období, měly bychom o ně i dobře pečovat. Do vaší výbavy si tak určitě pořiďte kvalitní impregnaci, ochranný krém v neutrální barvě a čistící pěnu, pasti nebo gel. Impregnaci oceníte v deštivém počasí. Vaše boty ochrání i před sněhem. Ochranný krém v neutrální barvě pak napomáhá předcházet oděrkám. Některé menší zvládne i zdárně zamaskovat. Čistící speciální prostředek na boty pak oceníte v tom případě, že si je umažete. Díky používání obuvnických doplňků zvýšíte životnost vaší kotníkové obuvi až o několik let. Rozhodně tedy jejich nákup nepodceňujte. Dámské trekingové boty i obuvnické doplňky pak můžete společně koupit např. v prodejnách CCC. Zde si přijde na své každá milovnice módy. K dispozici jsou ženám nízké i vyšší modely turistické obuvi. Vybírat tu můžete přírodní i syntetické kousky.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru