Na co nezapomenout při zařizování staveniště?
Na co nezapomenout při zařizování staveniště?
Zajímavosti

Každá stavba má rozličná specifika, a to nejen podle velikosti projektu, ale především podle její náročnosti. Ta může být zvýšena díky netradiční architektuře plánovaného objektu, špatně přístupnému či příliš svažitému terénu či krátkým termínem realizace. To všechno má negativní vliv na rizika při práci a je tak potřeba na ně pamatovat.

Pořádek přispívá k maximální bezpečnosti

Při organizaci prostoru na staveništi se přihlíží nejen k bezpečnosti, ergonomii pracovního prostoru, ale i k pořádku. Někomu by to mohlo znít překvapivě, zkušení však vědí, že pořádek na pracovišti patří k důležitým aspektům v oblasti bezpečnosti práce a je upraven i zákonem. Samozřejmě, že udržet patřičný pořádek stojí nemalé úsilí, protože obzvláště na stavbě se setkáte s hromadou suti, prachu a dalšího odpadu. Neměli byste tak opomenout zajištění velkokapacitních kontejnerů, ale i ochranné pomůcky pro zaměstnance.

V oblasti pořádku je pak potřebné zajistit i skutečnost, že každé nářadí či stroj bude mít své místo. S tím vám mohou pomoci modulární kontejnery, které v současné době nabízí více než dostatečnou variabilitu.

Elektrická energie je základ

V mnoha případech není možné se připojit k inženýrským sítím, což by mohl být především problém především s ohledem na potřebu elektrického proudu pro řadu nářadí. Vhodné tak je si předem zajistit ideální elektrocentrály, které budou mít potřebný výkon, ale i nízkou hlučnost. Ty si mohou realizační firmy zakoupit nebo zapůjčit dle potřeby. Výhodná půjčovna elektrocentrál je v tomto směru ta, která má pobočku poblíž, zaručuje vám servis či výměnu nefunkčního zařízení a při dlouhodobém pronájmu nabízí i zajímavé ceny.

Práce ve výškách je méně náročná, pokud se spolehnete na kvalitní vybavení

V případě realizace stavby nebo rekonstrukce ve výškách, je nutné, abyste pro stavbu zajistili správné vybavení. V případě, že práce probíhají na větší ploše současně, je ideální volbou klasické lešení. To může používat zároveň větší počet pracovníků v různých oblastech realizace a umožňuje opravdu rychlé přesuny. Nevýhodou pak je doba stavby vlastního lešení, ale i náročnost na skladování, pokud u příštího projektu lešení nevyužijete.

Jsou zde však i případy, kdy potřebujete provádět práci ve výšce pouze na malé ploše. V těchto situacích většinou práci vykonává méně pracovníků a do hry se tak dostávají vysokozdvižné plošiny, které můžete použít prakticky během chvilky na rozdíl od klasického lešení. Navíc jsou v mnoha případech podstatně stabilnější a tím i bezpečnější.

Samozřejmě, že si hned nemusíte kupovat novou plošinu, což by byly pro firmu nemalé náklady, ale můžete si ji v případě potřeby třeba i zapůjčit. Současná nabídka v půjčovnách je opravdu velmi rozmanitá. Podívejte se na vysokozdvižné pracovní plošiny, které nabízí jedna ze současných nejspolehlivějších půjčoven.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru