Batohy pro vaše dítě – Proč vybírat zodpovědně?
Dětský batoh.
Zajímavosti

Sháníte dětský batoh? Pak by vám určitě nemělo uniknout několik pravidel a kritérií, kterých je třeba se držet. Aby totiž batoh vašemu dítěti skutečně vyhovoval, je třeba výběr nikterak nepodcenit, ale naopak se na něj skutečně pečlivě zaměřit. Jak by tedy měl vypadat ideální dětský batoh?

Velikost a objem dětského batohu

Ať už vybíráte dětské batohy do školy, na kroužek, na výlet nebo dovolenou, vždy je nejdůležitější brát v potaz velikost a objem. Nikdy svému dítěti nekupujte batoh, který bude příliš velký s pocitem, že mu alespoň déle vydrží. Dětský batoh by správně neměl velikostí nikterak přesahovat záda dítěte a váha plného batohu by určitě neměla být vyšší než 15 % jeho tělesné hmotnosti. Batoh musí na zádech skutečně perfektně sedět, nesmí se po zádech nijak posouvat a ani z nich nesmí padat. Batoh nesmí sahat příliš pod linií boků, ale zároveň nesmí být výš než ramena. 

Občas může být velikost batohu uvedena v litrech. V tom případě platí, že batohy kolem 5 až 8 litrů jsou určeny pro batolata a menší děti na pití, malou svačinu nebo třeba oblíbenou dětskou hračku. Pro předškoláky a mladší školáky jsou většinou vhodné batohy kolem 10 až 16 litrů, do kterých se již vejde pláštěnka, náhradní oblečení nebo vybavení na plavání. Batohy od 18 litrů volte pro starší školní děti na tábory a větší výlety.

Materiál dětských batohů

Co se týče materiálu, dětské batohy by měly být alespoň částečně odolné proti dešti. Případně by součástí jejich vybavení mohla být praktická pláštěnka, která je před deštěm ochrání. Velmi důležité jsou v případě dětských batohů reflexní prvky. Batohy pro děti by měly být ušity z odolných a kvalitních materiálu, které vydrží dětské zacházení. 

Ať už ovšem hledáte vysoce kvalitní polstrovaný batoh do školy či menší hravý batoh na občasnou vycházku, obchod CCC s pro vás nachystal pestrou a rozsáhlou nabídku, ze které si jistě vyberou i ti nejnáročnější dětští zákazníci. Výhodou také je, že kromě kamenných prodejen si zboží z obchodu CCC můžete pořídit i online. Což vaše děti jistě hojně ocení.

Vybírejte batoh společně s dítětem

Nezáleží na tom, jaký typ batohu zrovna sháníte, vaše dítě by se na jeho výběru mělo podílet vždy. Je sice důležité, aby batoh splňoval několik důležitých kritérií, ještě důležitější ale je, aby se mu batoh líbil, chtěl ho nosit a cítil se s ním komfortně. Pokud vyberete batoh, který bude splňovat všemožné normy, ale nebude se dítěti líbit, nebude ho chtít zřejmě ani nosit, nebo jej bude nosit s odporem. Vždy se proto snažte výběr batohu s dítětem konzultovat a vyslechněte si jeho názor, co by se mu líbilo. Jistě společně naleznete nějaký kompromis. 

CCC si navíc pro své malé zákazníky připravilo skutečně rozsáhlou nabídku nejrůznějších dětských batohů, mezi kterými si vyberou všechny holky i kluci. Ať už tedy sháníte menší batoh, velký prostorný batoh, batoh s polstrováním, batoh s nastavitelnými popruhy, zelený batoh, růžový batoh, batoh s obrázkem, batoh do školy, batoh do kroužku nebo batoh na plavání, CCC má ve své nabídce všechny. A je jen na vás a vašem dítěti, po kterém z nich sáhnete. 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru