VIDEO: Obrovská, vybavená a budí emoce. Vyzkoušeli jsme jedinečnou Starii od Hyundaie
Hyndai Staria. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

ČR - Je tohle elektroauto a kdy letíš do vesmíru? Dvě nejčastější otázky, které jsem dostával tam, kde jsem se objevil s tímto vozem. Přinášíme videorecenzi vozu Hyundai Staria.

Díky Autosalonu Most, autorizovanému prodejci vozů Hyundai, jsme měli možnost najet několik stovek kilometrů s tímto rekatoplánem. Raketoplán neříkám pro nic za nic. Exteriér Starie připomíná aerodynamické tvary kosmické lodi, a hovoří tak o tom oficiálně i samotný Hyundai. Co se týká otázky na elektromobilitu, tak ta zatím není aktuální. Ve všech verzích je 130kilowatový čtyřválcový diesel o objemu 2,2 litru. Podle stupně výbavy kombinuje šestistupňový manuál a osmistupňovanou automatickou převodovku. Na výběr je předokolka a čtyřkolka. My jsme jezdili automatem s předním pohonem.

https://www.youtube.com/watch?v=9Q2AOQ6DNKM

Značka Hyundai v roce 2022 v Česku registrovala 18 604 nových osobních vozů a potvrdila pozici druhé nejprodávanější automobilky na domácím trhu. A je to nejoblíbenější značka českých rodin. V prodejích soukromým zákazníkům se totiž Hyundai stal vůbec nejpopulárnější značkou s více než devíti a půl tisíci registrací.

Jako rodinné auto je Staria naprosto ideální. Je delší, širší i vyšší než její konkurence, a to s nižší cenou a skvělou výbavou.

Auto je skvěle odhlučněné a je vybavené širokou paletou asistenčních systémů. Udržují auto v pruhu, dodržují bezpečnou vzdálenost, na křižovatce nebo v koloně upozorní, že se řidič před vámi dal do pohybu.

Spotřeba se nám pohybovala mezi osmi a půl a deseti litry. 177 koní stačí na svižnou a velmi pohodlnou jízdu. Na závodění je přece jenom vhodnější Enko.

Ceny provedení Comfort začínají docela sympaticky pod milionem, verze Luxury stoupá přibližně až k jeden a půl milionu korun. Námi testovaný automobil je za 1,3 milionu korun.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru