Energetický podcast: Víte, co je to akumulace a flexibilita - nezbytná součást obnovitelných zdrojů
Sledujte energetický podcast.
Zajímavosti

ČR - Jaká je dnes situace s akumulací energie? Jak bude vypadat v budoucnu? A co je to termín agregace flexibility? To vše se diváci dozví v novém díle Energetického podcastu.

Moderní energetika přináší nové výzvy. S plánem na snižování celoevropské závislosti na fosilních palivech, rozvojem OZE a odstavováním starých uhelných bloků začíná také provozovateli české přenosové soustavy ČEPS chybět regulační energie, kterou tyto zdroje poskytují pro řízení soustavy. Česko doplácí zejména na neexistující legislativu v oblasti agregace flexibility a akumulace, kterou nám dlouhodobě vytýká Evropská komise.

Agregace flexibility společně s ukládáním energie by totiž mohly být jedním z řešením tohoto problému.

Právě o těchto termínech je nový díl Energetického podcastu. Pozvání přijali Jan Fousek - výkonný ředitel Asociace pro akumulaci energie AKU-BAT CZ a Petr Řeháček - ředitel Sdružení agregátorů a poskytovatelů flexibility.

https://www.youtube.com/watch?v=wIyLtIa_MkE

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru