Jak vybrat ideální skříňku na boty do předsíně?
Zajímavosti

Předsíň je jedinečný prostor, který je ozdobou domu nebo bytu. Z tohoto důvodu je tak důležité ji vyzdobit a vybrat správný nábytek, který bude nejen funkční, ale také vytvoří zajímavé uspořádání prostoru.

Při výběru nábytku do předsíně je třeba brát v úvahu především uspořádání této místnosti. Neměli bychom nábytkem blokovat cestu pro cirkulaci. Jedním z nejdůležitějších prvků uspořádání je šatní skříň a botník.

Prostorný, ale malý botník

Uspořádání prostoru pro obuv vám zajistí pořádek v předsíni a ušetří čas při hledání bot před odchodem ven. Nezapomeňte také, že obuv by neměla být uložena na hromadách, jeden pár na druhém. Naše boty potřebují vzdušné místo, aby se snížila vlhkost zevnitř, která se tam dostává po každém použití obuvi. Správný botník nám pomůže udržet pořádek. Jak vybrat ten nejlepší do naší předsíně? Nejprve zvažme, kolik párů bot by měla pojmout? V dnešní době je na trhu k dispozici poměrně široká škála různých skříněk na boty. Část bot můžeme po sezóně uložit do úložného prostoru. Boty používané pro zvláštní příležitosti, např. boty na vysokém podpatku nebo golfové boty, můžeme odložit na vyšší polici ve skříni. V hale zůstane pouze obuv, kterou aktuálně nosíte. Boty skříně se liší nejen vzhledem a velikostí, ale také designem. Jak si vybrat ty ideální?

Skříňka na boty do předsíně

Botník je kus nábytku, který může být vybaven policemi, zásuvkami nebo výklopnými dvířky s prostorem pro boty. Stále častěji se skříně vybavují dalšími zásuvkami na příslušenství. Existují také botníky se sedátkem a těžko jim lze upřít funkčnost, zejména v malých prostorách. Nejvyhledávanějším botníkem je takový, který zabírá málo místa a zároveň pojme co nejvíce párů bot. Zůstaňme však realisty, jedna malá, byť velmi prostorná skříňka na boty čtyřčlenné rodiny nestačí. Při hledání funkčního modelu je nejlepší sáhnout po jednoduchém řešení. To však neznamená, že jsme odsouzeni k nudnému nábytku vytvořenému bez nápadu. V nábytkových salonech je k dispozici mnoho originálních skříní, které chytře kombinují funkčnost s moderním designem. Častým řešením pro malé předsíně je použití úzkých a dlouhých skříněk. V tomto typu modelu jsou boty umístěny na výklopných dvířkách. Skříňku lze zakoupit jak ve stojící, tak v závěsné variantě. Závěsná skříňka na boty se doporučuje zejména do menších místností. Podívejme se, jaké modely skříněk jsou v současné době na trhu k dispozici. Typy skříněk na boty jsou různé, aby vyhovovaly různým potřebám a preferencím. Zde jsou některé oblíbené typy:

  • Skříňka na boty se sedátkem - nábytek poskytuje pohodlné místo k sezení, je multifunkční a pevně konstruovaný, ale zabírá více místa na podlaze;
  • botník integrovaný s věšákem - tento kus nábytku kombinuje funkci ukládání bot a věšení oblečení, často také s policí nebo pohodlným sedátkem;
  • skříňka na boty s výklopnými dvířky - model často používaný v malých předsíních; boty jsou umístěny na výklopných dvířkách; k dispozici jsou varianty stojící skříňky nebo závěsné skříňky;
  • dřevěný nebo kovový prolamovaný botník bez dvířek - nábytek s jednoduchou konstrukcí, jehož výhodou je nízká cena a možnost umístění jedné police na druhou;
  • Lavice s úložným prostorem na boty a čalouněným sedákem - model doporučovaný zejména starším lidem, kteří mají rádi pohodlí při obouvání.

Jak vybrat nejlepší skříňku na boty?

V malých předsíních, zejména v úzkých místnostech, se dobře uplatní nástěnné skříňky. Mnoho lidí se rozhoduje pro koupi botníku s přídavným sedátkem. Ušetříte tak spoustu cenného místa. Takové skříňky jsou také obzvláště užitečné, pokud žijete s dětmi. Díky důmyslnému řešení nebudeme muset stavět další židli nebo stoličku, abychom dítěti zavázali boty. Lavice na boty do předsíně může mít různou podobu - od té nejjednodušší, s dřevěným sedákem, až po boxy s čalouněným měkkým sedákem. Tento typ skříněk lze doporučit i starším lidem, kteří mají potíže s obouváním nebo zouváním bot. Lavice se sedákem se nepochybně dobře uplatní v nejedné předsíni.

Důležitým faktorem při výběru skříně je její design, kapacita a materiál, ze kterého je vyrobena. Nejoblíbenější surovinou pro výrobu předsíňových skříní je dřevo. Hlavní výhodou dřeva je široká škála možností povrchových úprav, ze kterých si můžete vybrat. Díky tomu si můžeme skříň sami sestavit z několika prvků a zachovat tak soudržnost celého uspořádání. Obvykle nám záleží na estetickém vzhledu místnosti, který dělá první dojem na hosty. Výhodou dřevěné skříně na boty je bezesporu možnost sladění s ostatním vybavením, jako je šatní skříň, komoda nebo věšák do předsíně.

Běžným řešením v designu skříněk jsou přídavné zásuvky na drobné předměty. Jedná se o velmi užitečné řešení pro uložení klíčů, dálkového ovládání garáže a dalšího drobného příslušenství. Dobře zvolený botník pro celou rodinu určitě usnadní všem přípravu na odchod z domu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru