Skupina historického šermu Lammer Most při natáčení v Boru u Tachova. Foto: archiv skupiny
Zajímavosti

Bor u Tachova – Během předposledního květnového víkendu se uskutečnilo na Tachovsku natáčení již třetí série dokumentárního seriálu Otazníky českých dějin. Do natáčení se zapojila i rytířská skupina z Mostu, konkrétně skupina historického šermu Lammer.

Moderátor a autor scénáře Libor Marek prozradil, že se diváci mohou těšit na 8 nových epizod: Záviš z Falkenštejna, Jan Hus, Kateřina z Komárova, Případ Šamonice 1571, Jirásek a Staré pověsti české, Karel Hynek Mácha, Božena Němcová a Poklady známé a neznámé.

Každá epizoda bude dlouhá 20 minut a badatelskou formou odkrývá "bílá místa". To znamená zajímavosti a záhady. Za kameru se opět postavil Pavel Kučera, který měl na za úkol natočit ilustrační a polo-hrané scény. V sobotu a v neděli se prostřídaly skupiny historického šermu ze dvou krajů. Šermdivadlo Clatonia z Klatov, Zlatý grál z Tachova, Sebranka, Páni s erbem labutě a paroží z Plzně a Lammer z Mostu. Posledně uvedenou skupinu historického šermu znají i naši čtenáři, protože pravidelně vystupuje na různých akcích.

Libor Marek ještě doplnil, že jednu z hlavních rolí si zahráli právě členové Lammeru. Josef Flekač jako král Karel IV. a Dominik Laczko coby Záviš z Falkenštejna. A právě kolem této postavy se objevuje spousta otazníků. Byl to egoista, který využíval bohaté ženy? Chtěl získat českou korunu? Čím byl u Hluboké skutečně popraven? Kde skončila odťatá hlava? Kam uložili jeho tělo? Marek vzápětí dodal, že na odpovědi si budete muset počkat do poloviny října, kdy na CS filmu, CS Mystery a CS History budou promítat nyní natočené díly.

Momentky z natáčení. Foto: Josef Flekáč

 

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru