360° FOTO: Prohlédněte si nový park ve Vtelně
Smírčí kříže ve vtelenském parčíku. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Most – Bylo to zarostlé místo, ze kterého se stal hezký parčík s dětským hřištěm. Lidé jej mohou využívat od loňského roku. V pondělním krásném slunečném počasí jsme zde pořídili sférické 360stupňové fotografie, ve kterých se můžete po místě rozhlížet.

Nový park vyrostl uprostřed křižovatky ulic Mostecká, U Špejcharu a Luční. Kromě zatravněné plochy a čtyř chodníků je zde i odpočinkové místo s lavičkami a malé dětské hřiště. Navíc zde jsou umístěny i tři smírčí kříže a zrestaurovaný kamenný barokní podstavec, který původně stál u místního hřbitova.

Mohutný barokní podstavec původně nesl velkou plastiku a dvě menší plastiky, zřejmě andílky, po boku. Pochází z obce Konobrž u Mostu, která zanikla v důsledku postupující těžby uhlí, a v polovině sedmdesátých let 20. století byl přemístěn do Vtelna.

360° foto

Verzi fotografií pro prohlížení ve vašich headsetech pro virtuální realitu přinášíme na našem webu e-virtualne.cz zde.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru