Jak přilákat do našeho kraje turisty z Číny a Polska? Ukázali jim hory a vzali je na pivo
Krásy Českého středohoří poznali s průvodci z Offroadsafari. Foto: Ústecký kraj
Zajímavosti

Ústecký kraj - Ústecký kraj cílí v oblasti cestovního ruchu na zahraniční návštěvníky. Kromě veletrhů cestovního ruchu, kterých se Ústecký kraj v únoru a březnu účastnil v Praze, Hannoveru, v Utrechtu, v Gentu, Mnichově a v polské Poznani a Wroclawi, pořádal tento měsíc presstip a FAM trip po turistických zajímavostech Ústeckého kraje.

Od 14. března do 16. března se uskutečnil v Ústeckém kraji FAM trip zástupců čínských cestovních kanceláří. FAM trip byl opět připraven společně se Zahraničním zastoupením Agentury CzechTourism v Pekingu, na základě společné spolupráce v předešlých letech a navázal na úspěšný presstrip čínských novinářů v říjnu minulého roku. Čínské odborníky doprovodila paní Noemi Guerrero-Benešová, ředitelka pekingského zastoupení.

Účastníky FAM tripu byli manažeři a tour operátoři cestovních kanceláří v Pekingu a také zástupce čínské letecké společnosti Hainan Airlines. Všichni zúčastnění mají Českou republiku zařazenou v nabídce destinací svých společností, proto jim byl Ústecký kraj představen jako další možný cíl výletů a dovolených jejich klientů. Do programu byl zařazen výběr toho nejlepšího z našeho regionu: Dvůr Perlová voda, Zámecké vinařství v Třebívlicích, Lázně Teplice, Chmelařské muzeum a Chrám chmele a piva v Žatci. Krásy Českého středohoří poznali s průvodci z Offroadsafari.

3003turist4

Jedním z cílů bylo také Chmelařské muzeum a Chrám chmele a piva v Žatci. Foto: Ústecký kraj

Kraj ukázali také Polákům

Od 20. do 24. března proběhl za účasti paní ředitelky Ivany Bílkové také presstrip pro polské novináře, který byl pořádán společně s polským zastoupením CzechTourismu ve Varšavě. Letošní téma bylo Zimní Krušné hory, zejména nabídka pobytů spojených se zimními sporty. Cílem bylo předvést nabídku skiareálů Krušných hor, běžecké stopy Krušných hor a seznámení s dalšími volnočasovými aktivitami, které lze ve spojení se zimními pobyty na horách absolvovat.

Vedle Skiareálů Klíny a Klínovec, tedy TOP lyžařských center, navštívili novináři město Most s Autodromem Most a Kostelem Nanebevzetí Panny Marie, klášter Osek a minipivovary Ossegg a Černý orel v Oseku. Horský terén s přesahem do německého Seifenu a Oberwiesenthalu poznávali novináři z korby Offroad automobilů na Offroad safari.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru